Totaal aantal pageviews

dinsdag 9 oktober 2007

Centerparc,s A state of Happiness.

.



Centerparc,s A state of happiness Eemhof Nijkerk.

Ach het is vakantietijd dus wat ga je doen, je zoekt een plekje waar je kan uitrusten en kan vissen. De vrouw wilde toch nog wel even weg, ik was al op vakantie geweest met de zwagers en mijn schoonvader naar Noorwegen, maar nu gaan we met ze tweeën naar Centerparc,s.
Maandag 16-7-2007 rijden wij om 14.15 zonder onderweg te stoppen voor een koffie pauze of te tanken van Amersfoort naar de Eemhof bij Nijkerk en komen daar om 14.45 aan, ja ik weet het was een hele rit je bent onderhand drukker met in en uitpakken.
We hadden een 2 persoons V.I.P cottage,s (huisje in het Nederlands.??)gehuurd en ik kan je vertellen het zag er goed uit alles erop en eraan zelfs een sauna erin en s,morgens om 07.15 werd de krant en het brood gebracht, nee het was goed vertoeven daar.
Nu had ik maar 1 eis bij de vakantie ik moet kunnen vissen en dat was in orde, toen ik vanuit het huisje (cottage,s in het Engels.??) in de tuin liep, zag ik de karpers al zwemmen dus bingo.
Na alles te hebben uitgepakt, worden de hengels opgetuigd en een grondvoertje in orde gemaakt, het aas is zacht aas gemaakt van trouvit – kattevoer (zalm / forel met worteltjes.?) en paneermeel er werd alleen met de pen gevist en met 1 hengel tegelijk ik zat er voor mijn rust of niet soms de stilte was daar geweldig en geen zwembad gezien.
De eerste avond kan ik het gaan proberen ik had een ruimte van een kleine meter om daar tussen te vissen en de karper mocht niet naar de links in het water liggende boom gaan, en ook de andere kant ligt vol obstakels, en het lukte, wel een hoop schrikbeten maar dat was te verwachten er wordt door Jan en Alleman gevist dus een haak en een lijntje zullen ze niet ontgaan zijn, wat wel opviel was dat de bekken van de karpers die ik gevangen had in orde waren ondanks de hengeldruk op het water, en het lukte mij uiteindelijk om er in 1.1/2 uur er toch 1karper en een paar brasem,s te vangen toch anders aanpakken dus.
De avond valt en ik stop en voer een grondvoertje met kikkererwten en black peas en gemalen hennep, en gemalen kokos en een pakje Justers karper lokvoer.? en paneermeel.


(foto Hans Koeslag van een schilderij van Remco v/d Berg))
De 2e dag Dinsdag de dag van de ijsvogels 2 stelletjes zitten bij ons in de buurt en duiken de visjes vlak voor ons huisje uit het water wat een mooi gezicht is dat en wij kijken er ook veel naar dit brok natuur, maar goed ook dan ga ik weer een keertje karperen, en ik zit koud of er komt na een paar missers een mooie spiegelkarper boven water. En een berg aan grote brasems wordt er boven water gehaald, daar zat ik niet op te wachten. De karpers pakken telkens vaker het aas even op en laten het gelijk weer los of zwemmen er een 10 tot 20 cm mee weg en dan zie je een kolk en weg is de karper en erop slaan lukt gewoon niet, ik moet het anders aan pakken we proberen het morgenochtend nog een keertje met zacht aas anders gaan we over tot de hairmontage ik heb er ondertussen al of pas 4 karpers gevangen en vele gemist en een paar losgeschoten en vele kilo,s aan brasem.
Dan Woensdag deze dag vis ik dus met de hair waar ik 2 kikkererwten en daartussen in een black peas zit. En ik kan je vertellen ze knalde er bijna uit, de karpers komen in een redelijk goed tempo op het droge in de keren dat ik aan het vissen ben, ik zit niet stil de aanbeten blijven elkaar in hoog tempo opvolgen na wat missers die er natuurlijk ook bij zitten worden de mensen die overal aan het vissen zijn gek van mij, helaas is het zo erg dat toen het huisje naast ons waar ook een jongen even niet op lette hij viste met de korst de hengel te water ging hij zag het gebeuren en dook er gelijk achteraan de karper zat er nog even aan en toen lijnbreuk jammer het was hem zeker gegund die karper ik heb hem verteld en uitgelegd over de hairmontage en hem het aas van mij ook gegeven echter het lukte hem niet om de resterende dagen iets te vangen
Donderdag doe ik het nog eens voor en vang er 5 stuks en verspeel er zeker ook nog 5 de missers die ik had was aan de hoge kant maar de hairmontage is de killer daar dat is zeker.
Opvallend is dat ik geen brasem meer vang sinds ik de hair gebruikt wel zie je aan de aanbeet wel dat het geen karper is maar echt haken geen een meer dus de oplossing voor de brasem is de hair.
Ik wil de ijsvogeltjes vandaag op de foto zetten, echter toen ik ze weer voorbij zag vliegen en ik ervoor ging zitten, vergeet het maar komen ze ineens niet meer en duiken ergens anders de visjes weer op na ruim een 40 minuten stop ik met wachten en ga weer karperen.
De avond valt en visite komt dus stop ik met het vissen, ik heb een aantal keren lekker ontspannen kunnen vissen, het weer was goed, de karper werkte mee, het huisje was top en de locatie was goed veel vogels gezien en daarbij niet vergeten het ijsvogeltje was een plaatje, jammer dat hij zich moeilijk laat fotograferen.
Vrijdag is het inpakken en gaan we weer in een vaartje naar Amersfoort en zijn op tijd voor de koffie thuis.!
Al met al een geslaagde midweek in de Eemhof A State of Happiness.

Tot een andere keer
Groetjes : Hennie Hoefakker.

Mijn 3 tophengels waren.
Nico de Boer – glas Rini Groothuis – glas Tackle 2000 Co Sielhorst carbon

De 3 topmolens voor mij waren. Luxor 1 Abu 33 Shimano 3500
De Topdobbers was - is de Hans Koeslagpennetje de GTI uitvoering.!!!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Buy from australian [url=http://www.ugg--bootssale.com/]ugg boots sale[/url], all our genuine ugg boots now have 100% australian.
Discounts [url=http://www.gucci--bags.com/]Gucci bags[/url] in replica gucci bags Online,Gucci Outlet www.gucci--bags.com and Gucci Handbags Outlet.Discount!
Welcome to [url=http://www.karen--millen-outlet.com/]Karen Millen dresses[/url] online store www.karen--millen-outlet.com!Buy Karen Millen dresses from our cheap Karen Millen Dresses outlet online now!
Spyder Jackets Outlet [url=http://www.spyder--jackets.com/]spyder ski jackets[/url] Suit Online Store www.spyder--jackets.com.Cheap spyder jackets online for sale.
Our Burberry Outlet store www.burberry--outlet-sale.com Online Sale All the Burberry Outlet at Low Price and Free Shiping.

Anoniem zei

The ѡorst part about diаbetes is that people are creating
this problem themselves. The problem is all these tests are in a
very eаrly stage of research. Healthy changeѕ in their diet should
cause positive changes in medical needs as
well.

my weblog ... Revertir La Diabetes PDF Descargar

Anoniem zei

Therefore he is risking everything he has worked so hard for by taking on the former champion. ufc 174 free Other striking styles used in MMA though not as common are karate,
kickboxing, taekwondo and others. It is not enough
just to be big to become an MMA fighter.

Anoniem zei

We have gone ahead and included a hyperlink back to your web site from one of my clientele requesting it.
I've used your website URL: https://www.blogger.com/comment.g?postID=7901432081014138354&blogID=6602849187745932719 and blog title: Blogger: De belevenissen vvan een "Karper"visser.!

to assure you get the correct anchor text. If you woud like to check out wheere your website
link has been placed, please e mail me at: kevinbleasdale@aol.com.
Thanks allot :)

Here is my weblog: The Venus Factor ()

Anoniem zei

I was recommended this website by means of my cousin. I am not positive whether this publish is written through him as nobody else realize such distinct approximately my difficulty.
You are incredible! Thanks!

Here is my homepage - pila tasmowa do stali

Anoniem zei

Using ingenious technology and innovation the Romans made an Empire
that withstood the test of energy. This business is going to be operated through the owner's
home and will likely be done entirely around the internet.

I have observed my share of scams, and have in reality done
an excellent job avoiding being taken for a sucker and I'm here to share with you, Ameriplan is not
a scam.

My web-site :: bocznia

Anoniem zei

This post was pretty participating   saunajournal.com

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.