Totaal aantal pageviews

woensdag 30 mei 2012

Texel karpereiland.?

Een kleine vakantie even nemen.? Ja zeker dat doen we ook wel eens en dit jaar werd het een midweekje Texel.
Daar gaan we dan weer
De naam is goed
En wel bij het Landal Beachpark Texel, bij aankomst zijn we zoals altijd te vroeg bij het park.
Dat doen we eigenlijk altijd omdat we dan rustig het dorp in kunnen en alvast even op het park kunnen rondlopen en gelijk  kijken wat we zullen zien, de huisjes waren mooi dus dat zat goed het water was aanwezig maar zit er karper in dat moeten we zelf ondervinden door er te gaan vissen.

Hotspot nee toch a.u.b./ Gelukkig het werd verwijderd stek is dus over
Ja die smaken goed dat weet ik zeker.!
De eerste dag mais gekocht en kikkererwten ach waarom ook niet, en de pan werd gevuld met hennep en gekookt die daarna kon afkoelen.
Bij de eerste vismomenten zag ik wel enkele kolken maar ook schrik in het water dus dan de mais en de kikkererwten maar aan de hair ik zal deze dagen enkele keren met de pen en een oude glashengel Kunnan en met een Abu 33 vissen op de karper, tot nu toe was het dit jaar er nog niet van gekomen.
De eerste dag is dus niet veel met vissen en na een uurtje of 2 a 3 is het voorbij we gaan uit het dorp De Koog in.
De 2e dag was een dag om te vergeten het leverde niets op dus gauw de gekookte hennep in het water gegooid op de plek vlakbij de ingang.
De 3e dag eerst uitgaan met de vrouw en later die dag (het regende er toch iets) maar vissen ik zit er koud een 30 minuten en raak de pen weg die hangt de karper (dat is wel gelijk zeker) sprint er van door de slip giert het uit in een mum is die aan de overkant.
Daarna volgt een hevig gevecht en na een kleine 20 minuten met angstige momenten (lijn zat vast aan een grote tak dus tak uit het water proberen te halen en dan de lijn verwijderen daarvan ) is die in het netjes gekomen, even wegen en meten leverde een goed gevoel, ruim 22 pond spiegel en 76 cm lang doen mij het lekkere karper gevoel weer terug geven.

Daar is die danNu nog een foto,s gelukkig stonden er weer genoeg mensen langs de kant mee te kijken wat soms een nadeel kan zijn, is dan je voordeel dus ik trof iemand die dat wel kon.??
Ik heb hem diverse keren op het knopje laten drukken en dat leverde uiteindelijk enkele redelijk geslaagde foto,s op dus ik was tevreden, ik kon het toch niet overdoen want ik had de vis al teruggezet.

Beee......BEEEEEEEEEEEE
Ach zo slecht was het toch niet.


Nou dat viel wel mee daar.
Deze kwam ik ook nog tegen

Iemand vergeten mee te nemen.


Een nest vol jonge..................!!
De dag daarna was het weer totaal niets maar de hennep had waarschijnlijk wel zijn werk gedaan ik was tevreden en ruimde de hengel weer op tot augustus dacht ik bij mijzelf want dan ben ik daar weer een keertje en karpers bereid je daar maar op voor.
Groet Hennie.


1 was dus al genoeg voor mij.

 
Opm: Tja mensen weinig nieuws dus maar gelukkig de ijsvogel zal hierna wel even langskomen met enkele speciale momenten die ik dan met jullie zal delen.

Groetjes Hennie.

3 opmerkingen:

Hans zei

Hoi Hennie,

Leuk weer eens een bericht van jou te lezen

Lekker verslag uiteraard jou kennende met goede foto"s

Hele mooie spiegel!Top

Ik wist niet dat er op texel van die mooie spiegels rondzwemmen, na deze reclame campagne zullen ze de prijzen wel gaan verdubbelen...;)

Groet Hans

Dale Neijzing zei

Hoi Hennie,
eindelijk weer een verslag van jou ;-) Leuk!!! En nog een mooie vis gevangen ook. Gefeliciteerd.

En ook heel toevallig want,ik ga ook zeker 1 keer per jaar naar Texel met gezin en schoonouders. Meestal denk ik dan niet aan vissen maar de laatste keer dat we er waren spookte het wel door mijn hoofd.

Kan je daar in de meeste sloten gewoon op karper vissen? Of kan dat enkel in bepaalde gebieden? Misschien een domme vraag,maar heb er gewoon nooit echt bij stil gestaan.

Groet,
Dale

Karpertje-13 zei

Hoi Hans ja eindelijk weer eens wat van mij maar je weet hoe dat komt.
Dat komt later wel weer goed.
Dag Dale je kunt wel overal vissen denk ik zo maar hier zaten ze dus op het park dus dacht ik ach waarom ook niet gewoon doen en zie hier wat het werd.
Groet Hennie.

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.