Totaal aantal pageviews

vrijdag 30 oktober 2009

Een snoekdag met Hans Koeslag.!

Een snoekdag met Hans Koeslag.!


The Battle van de Amsterdamse branieschopper
tegen de
Oer-Hollandse nuchterheid van de Hollander dat wordt het dan.!!!!!
2 dagen vrij dat is de kans om met Hans koeslag te snoeken op zondagavond 25-10-2009 bel ik hem op te vragen of hij op dinsdag kan gaan snoeken met mij, en ja hij kan, wel wordt duidelijk dat hij mij nu eens wilt verslaan, omdat ik hem een paar keer een lesje snoek vangen had gegeven wil hij nu revanche, hij mag het proberen wij gunnen elkaar echt wel de vis maar competitie moet en mag er zijn, echter wel met een brede smile van ons beide.
Snoeken met Hans Koeslag. De dag daarvoor wordt ik door Hans s,avonds gebeld hij is er helemaal klaar voor en zal mij een lesje geven met hightech spullen en hengels van CJW ( who the fuck is that), nou ik ben er klaar voor. Hij heeft zelf een 32 gb kaartje in zijn toestel gedaan.????? om al die foto,s erop te zetten van al die snoeken , ja ja ik ken die mannen Amsterdammers zijn dat er zie hier daar is een oude Amsterdammer opgestaan H.Koeslag.

Ik zeg hem nog zo dat zal zeker niet gebeuren nadat hij mij oude vertrouwde roestige spinner van Mepss nr5 afkraakte heeft hij tot nu toe les gekregen dus morgen ook. Ik zie dan ook met vertrouwen de dag des oordeels nader komen.!!

De dag wordt hieronder aan jullie door mij beschreven. De Dag breekt aan 27-10-2009 ik zit al ruim voor 09.00 klaar met al de spullen als de telefoon gaat H.Koeslag staat in een file en weet niet hoe laat hij in Amersfoort zal zijn, nou ken ik zijn vertragingstactieken dus voor het zelfde geld staat hij al voor de deur maar nee hij arriveert pas om 09.45 nou daar gaat de start van het snoeken dus eerst maar koffie en praten en weer koffie en praten, ja Hans houd wel van praten en vertragen. Ik bied hem de mogelijk aan om te kiezen uit 3 verschillende setejs Jan Eggers spinners maar hij ziet niet eens het verschil, dat noemt zich nu snoekspecialist....?Ik sta te popelen om te gaan als Hans ineens een cadeau voor mij heeft gepakt voor mij als speciale “visvriend” ( zal dat na vandaag nog zo zijn.?) ik pakt het uit en daar is die dan een Boeddhabeeldje met een karper op zijn schouder en een bolle buik uiteraard, Hans zeg tegen mij veel over de buik wrijven dat brengt geluk dus ben ik gelijk hevig over die buik aan het wrijven gegaan en starten dan maar ik heb voor de gehele dag wel gelijk gewreven volgens mij “het buikje glimt”. Uiteindelijk gaan wij om 10.30 naar Bunschoten om daar een mooie brede sloot te gaan bevissen waar we om 10.45 ook daadwerkelijk de lepels nat maken.


Het ziet er veel belovend uit maar na een 30 minuten zonder enige vorm van een aanbeet verkassen wij een paar honderd meter verderop in dezelfde sloot echter daar is het ook niets.
Door naar de Eem bij Baarn en daar is een wedstrijd aan de ene kant van de brug bezig en aan de andere kant zit al een visser wij proberen het een 15 minuten maar te weinig ruimte doet ons verkassen naar het Gemaal van de Eempolder die zijn water loost op de Eem.


Dat ziet er mooi uit maar komt er nou nog eens een snoek uit het water, wij beginnen heel fanatiek en dat had effect ik krijg er eentje op en roep Hans om te komen ( voor de foto,s) echter na een 10 tal seconde sport schiet hij los, het was dan wel geen kanjer maar het was snoek helaas de grote zien wij niet jammer, maar wij gaan verder snoeken.Als ik Hans na een poosje weer opzoekt is hij blij mij te zien hij heeft weer een lepel vast zitten aan iets dus kan ik weer met mijn schepnetsteel hem hulp geven, vooruit dan maar ik strijk mijn hand over mijn hart en geef hem de schepnetsteel er komt een mooie aan de maat zijnde tak boven water ( wordt niet geteld)


We geven het hier op en gaan naar het Gat zonder Eiland langs de A-1 bij Amersfoort ik zeg tegen Hans daar moet een snoek liggen dus geeft ik hem de voorkeurbehandeling zoals het hoort om daar eerst te vissen en ja hoor gelijk resultaat helemaal vast gelijk, hoe hij het voor elkaar krijgt is soms een wonder, maar de Mosquito 00 van CJW staat helemaal krom,wat weer betekend dat ik om de “dure” lepel los te krijgen weer allerlei toeren mag gaan uithalen om de Duitse blinker genaamd Heinzt ( zonder snorretje Hans)weer los te krijgen, met gevaar voor eigen leven en een nat pak lukt het mij uiteindelijk toch dat voor elkaar te krijgen maar het commentaar is weer zo typisch, de haak is de punt kwijt en een of ander goedkoop kraaltje is eraf, krijg ik te horen ja je riskeert je eigen leven en dan dit, het blijven rare mannen die Amsterdammers.We proberen nog een stukje van het water af te vissen maar het levert niets op ja een mooie karper springt even door de oppervlakte van het water en geeft een mooie golf, het weer is ook zo mooi 16 graden en volop zon dus eigenlijk is het nog karper weer, maar wij zijn aan het snoeken.

Weer verder gaan wij naar een laatste stuk in de Eempolder wat ik wil proberen dat kost mij een Jan Eggers blinker die vast blijft zitten in de boom.
Daar lopen wij in een mooie omgeving te snoeken en zien de natuur in volle ornaat mooie herfstkleuren en mooie paddenstoelen, echter de snoek die is vandaag niet thuis, na een kleine 4 uur snoeken gaan wij naar huis en zitten nog even na te babbelen over de dag.

Hans het was gezellig weer met je een keertje te snoeken hopelijk volgende keer beter en Snoek op de foto de strijd is gestreden het is onbeslist met een licht voordeel voor de Hollander.!!! En nog bedankt voor de Boeddhabeeldje dat hoog boven de spullen gaat staan om geluk te brengen.
Oei als dat maar goed gaat de volgende keer.

Groet Hennie Hoefakker en “visvriend” Hans Koeslag.
Foto,s zonder woorden
kijk verder.!

1 opmerking:

Hans zei

Hoi Hennie,Jij natuurlijk ook bedankt voor jou objectief verslag!
En gefeliciteerd met jou fraaie foto"s mooi contrastrijk.Ik zie je morgen.Groeten Hans

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.