Totaal aantal pageviews

donderdag 19 augustus 2010

De beruchte 4 gaan een dagje vissen op “Karper”.

De beruchte 4 gaan een dagje vissen op “Karper”.


Hans.K / Hans.R / Gerrit.V / Hennie.H. dinsdag 17 Augustus 2010 een dagje vissen op de karper.

Au, om 03.45 gaat mijn wekker ik sta snel op en zet snel de koffie aan.!!!!(Koffie een woord dan deze dag nog vaak zal vallen) en rijd om 05.05 bij Hans Roestenburg de straat in, die daar al klaar staat met al zijn spullen. Nu naar Geldermalsen waar Hans Koeslag woont daar aangekomen worden we hartelijk verwelkomd en al snel daarna is Gerrit Vervloedt er ook. Hans.K geeft ons allen een Boeddha beeldjeveel wrijven over zijn buik dat brengt “geluk”, zegt Hans.K, Ja hoor tuurlijk Hans.!! Gelukkig heeft Gerrit aan alles gedacht en heeft extra koffie meegenomen, zodoende zitten we binnen een paar minuten gezellig aan de koffie en babbelen wat bij. En de mannen krijgen van mij een paar A4 foto,s met de beruchte IJsvogel erop,


de koffie is op en Hans.K wilt ons eruit hebben we kwamen toch voor de Karper of niet soms maar Hennie en Gerrit willen koffie, Hans krijgt ons anders niet weg en kiest eieren voor zijn geld dus koffie. Dan naar het karperwater met 2 auto,s anders kan niet alles mee zo te merken en dat voor het vissen met de pen.?? ( toch nog wat aan doen 1 auto 4 personen moet lukken)
Bij het karperwater aangekomen wat er zeer belovend uitziet wacht ons veel wind en regen zo,n zeurderig partijtje regen met wind, maar wij gaan vissen en zoeken allen een mooi plekje op voor de eerste stek, om 06.45 staat de pen mooi naast de plompenbladen er is bijgevoerd en de maïs is met een smaakje bewerkt ik zie om 06.54 een mooie wolk bagger omhoog komen, daar is een karper bezig met het grondvoer en een 30 tellen later duikt de pen weg ik sla aan en raak, echter geen karper een zeelt komt na een kort gevecht boven een mooie zeelt van 55 cm een goed beginondanks de regen en de wind daarna volgt nog een mooie grote voorn en een brasem Hans Roestenburg vangt ook een mooie voorn

De Rini-Groothuis karperhengel(glas uiteraard) van Gerrit
met een Sigma molen eronder dat is penvissen op en top.!
Klasse Gerrit.
Hans Koeslag en Gerrit zijn een stuk verder bezig, na al die verstoringen van de stek gaan wij ook maar verkassen en zitten een stukje verder waar de regen en de wind nog meer vat op mij krijg en dat was niet zo aangenaam maar goed we zijn dan ook maar 1 dagje op karper aan het vissen. Als Hans.R en Hennie verder naar achteren lopen wordt de wind aanzienlijk minder en wordt het zelfs aangenaam mede doordat de regen tijdelijk om 09.15 is gestopt de wind is er wel maar de bomen vangen die goed op Hans.K en Gerrit hebben beide nog weinig gezien, wel was er een karper op Gerrit zijn stek maar die had nog geen interesse in zijn aas tot nu toe. Ik besluit om bij de beruchte brug, de brug der zuchten aan de andere kant te gaan vissen ik zit er wel vol in de wind maar wie weet, na door heel hoog gras en onkruid me een weg te hebben gebaand zit beter gezegd hang ik er een beetje tegen het talud aan en de pen ligt onder de brug, en nu komt er weer regen wat ik vol in mijn gezicht krijg daarnaast krijg ik er ook nog een wegloper ( karper.?) maar mist die bij het aanslaan.??? Jammer en na 1 uur houd ik deze plek voor gezien en loopt terug naar de andere ook daar is het komkommertijd dus verder naar de oude plek van in het begin gevoerd en wel beet gezien daarna maar geen vis opgeleverd, Gerrit komt teruglopen heeft nog een Zeelt gevangen een mooie die rond de 50 cm was, en de karper is nogmaals voorbij gekomen zonder zijn aas te nemen dat is balen


Hans Roestenburg was al terug van achteren en die had wel een tikje gehad echter ook niets verder en probeert het nog eens bij het sluisje waar Gerrit even later naast gaat zitten en babbelen, het is nu ongeveer 12.00 uur als Hans Koeslag terug komt


die heeft er nog eentje verspeelt onder de “brug der zuchten” dat is jammer, maar hij zag wel een mooie buizerd
zo,n eentje als hier op de foto die toen hij het fototoestel in zijn hand had weg vloog jammer had wel een bekroning kunnen zijn van de dag, dus wordt het toch een dagje zonder een karpervangst voor de beruchte 4. We hebben het wel gezien en de koffie, wat zegt je Hans Koeslag de koffie lonkt naar ons bij Hans Koeslag zijn huis waar weer de nodige technische praat over diverse soorten rigs en de kweek van tygernoten thuis, die onderwerpen rollen over de tafel Gerrit en Hennie sporen Hans Koeslag nog wat aan voor de 2e ronde KOFFIE daarna gaan Hans Roestenburg en Hennie Hoefakker naar huis. Gerrit houd Hans nog even aan de praat.Heren het was ons een genoegen om weer een dagje samen te zijn en wat te vissen, laten we afspreken tot de volgende keer en de volgende keer dus weer met Koffie.

Ps: ruim 150 jaar karper ervaring betekend nog niet 100% garantie op karper,
zoals jullie hier hebben gelezen

 
Groet Hennie Hoefakker

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Hennie een leuk stuk met uiteraard prachtige foto's. Moeten we in september nog eens overdoen maar dan wel met een karper!
Groetjes,
Gerrit

Karpertje-13 zei

Hallo Gerrit.
We zullen proberen in September weer een keertje te gaan vissen met de "beruchte-4" zou leuk zijn.
en dan ook eens goed huis te gaan houden en karpers vangen ipv ze alleen maar zien.
Ik heb in ieder geval nu al genoten
Groetjes Hennie.

Hans zei

Complimenten Hennie!

Prima verwoord in woord en beeld materiaal,volgende keer zal er nog harder gewerkt moeten worden!

De gezellige koffiedrinkende karpervissers zijn welkom!

Groet Hans

ps:weer een mooie buizerd heb je gescoord!Top man

Karpertje-13 zei

Hallo Hans nog harder werken je lijkt de spoorwegen wel.
Dan maar een kopje minder of bedoel je dat niet.?
Tot de volgende keer.
groet hennie

Dale Neijzing zei

Hallo Hennie,
Leuk verslag hoor! Moesten jullie niet vaak tussen de bossies na al die koffie?? Want dan verstoor je de stek hoor,hahah. Het is inderdaad een mooie vaart.Ik prijs mezelf gelukkig dat ik daar ook heb mogen vissen! Jammer dat de vangsten wat tegenvielen maar dat maakt het ook zo mooi;je weet het nooit.
Mooie zeelt hoor! Volgende keer maar wat minder koffie mannen!!

Groet,
Dale

Karpertje-13 zei

Dag Dale nee zonder koffie geen vissen zal ik maar zeggen en inderdaad het is een mooie vaart dus hoop ik binnenkort er weer eens te gaan vissen.
groet Hennie.

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.