Totaal aantal pageviews

zaterdag 26 maart 2011

Karpervissen in 2011 is gestart.

Karpervissen in 2011 is gestart.

21-3-2011 : van 15.05 – 15.45 Waar moet je nu beginnen, de zon komt lekker door de temperatuur gaat de goede kant op en toch de tijdsfactor is nu weer de spelbreker in het totaal plaatje.
Ondanks dat ik eigenlijk nu geen tijd ervoor heb, ga ik toch even met de penhengel op stap, het water bij mij voor ( de straat uitlopen en oversteken dus een 50 a 70 meter van mijn huis verwijderd) het bekende vijvertje daar ga ik dan maar beginnen met wat maïs en een grondvoertje lichtjes voeren kan geen kwaad.

De hengel die ik gebruik is de splitcane van Person et Michel Telebolio nummer 71705L39 made in France 5L 15.30 Splitcane 3.M met een Reelhouder met kurk handsvat en daaronder een Abu 154 de koffiemolens onder de molens wordt die wel genoemd, even genieten van oud spul met de karpers die daar in de vijver zitten is voor mij even terug naar de begin periode van het karpervissen.
Alle spullen zijn zo gepakt en 5 minuten later sta ik wat grondvoer te strooien bestaande uit tarwe, hennep, maïs, rogge, en gemalen tijgernoten ja je moet ze wel verwennen dacht ik, 3 kleine handjes over een stuk van 30 meter is voldoende daarover een 10 tal maïs korrels op elke plek en klaar, we kunnen beginnen.
Ik gooi op de eerste plek in en klap daar gaat een brommer keihard tegen de stoeprand naar mij toe heb je al wat gevangen roept die luid naar mij toe want gisteren werden er hier een aantal gevangen, $%$%%^&%&%&***(()()*(#!@!@@#$#%^^%&^dat heb ik weer.
NEE ik heb nog niets gevangen mijn maïskorrel is net nat geworden van het water, en meer zeg ik niet, want dat helpt meestal en een blik van mij zo van rot op “gek” doet soms ook wonderen, zo ook bij deze en de “karper”visser noemende bromfiets scheurt weg.
De Rust is weder gekeerd ik kan en ga beginnen, wel jammer denk ik dat er al karper gevangen is maar dat kan ook niet anders met het mooie weer van de laatste dagen dat trekt teveel van die gastjes aan die op hun brommer zittend en hun mobiel in hun hand en een muziekje erbij karpervissers noemen alleen al de rotzooi die ze achterlaten jammer maar meestal als de vangsten teruglopen zijn ze weer weg.
Dan wordt het ineens druk en staan er een man of 3 om mij heen en tegen de brugleuning geleund…….ach dat geeft toch niet je vist daar toch …… Ja strak langs de kant onder je neus ongeveer .?? ik hou mij in en na een kleine 45 minuten ben ik het zat en ga weer huis. :-((

22-3-2011: van 10.30 – 11.30 Dinsdagochtend zonnig en een lekkere temperatuur zou ik het doen ja ik doe het even toch weer proberen nu alleen maar maïs met een beetje knoflookpoeder daarin ( stinkt wel zeg ) Ik kom aan om 10.30 en ga weer op het zelfde plek vissen als gisteren ( de wind staat goed en het oppervlakte vuil drijft naar deze hoek vandaar de keus op deze hoek) nu voer ik eerst een 30 tal korreltjes verspreid over een meter of 5 de pen wordt goed afgesteld en daar gaan we binnen 1 minuut duikt de pen even onder er is wat aanwezig zo te zien.
Na een 15 minuten zie ik beweging in de pen die langzaam onder gaat en dan loopt die langzaam weg tik en raak de koffiemolenslip van de Abu 154 doet lichtjes de koffie weer malen, en ik pak mijn spullen en loopt langs de kant naar beneden om de karper uit te drillen hij is niet groot maar een schubkarper van 55 cm komt in het netje te liggen en de fotootjes en de meet gegevens doen de rest nu snel terug het water weer in waarna de karper rustig weg zwemt, ik ruim de boel weer op, en ga weer bovenop de brug staan klaar voor de volgende.! Ja ja zo makkelijk gaat het niet Hennie, echter een 10 minuten later weer de pen weg en raak een mooie Zeelt van 43 cm komt na een leuke dril in het netjes te liggen, de koek was dus nog niet op,
zo we gaan tegen beter weten in nogmaals op de brug staan voor nog een kans en als alles mee zit dan nu ook maar even dat Zwitserleven gevoel krijgen pats raak weer een karper komt er uit na zo,n 15 minuten na die Zeelt een schubkarper van 53 cm is nu het resultaat, nu stop ik want 1 uurtje vissen levert mij gewoon even 3 vissen op waarvan 2 karpers, natuurlijk hoor ik al diverse mensen zeggen niet groot ach ik ben er tevreden mee hier zitten geen 30 ponders of dikke 20 ponders nog niet, wie weet vele jaren later wel maar nu even niet.!!
Het zonnetje schijn vandaag extra goed voor mij en tevreden ga ik dan ook weer naar mijn werk de treinen verplaatsen van A naar B en terug.:-))
25-3-2011 van 10.30 – 11.15. Daar gaan we weer het is nu even nog mooi weer de bewolking komt eraan dus even snel voordat ik ga werken naar de plek bij de vijver met dezelfde spullen weer de karper zoeken daar aangekomen zie ik de gehele hoek vol rotzooi liggen, mooi denk ik maar als ik het dichterbij zie dan wordt het toch lastig de vuillaag is vrij dik de pen gaat niet zo goed staan daarin dus dan maar even langs de rand daarvan vissen, dat wordt niets zo te zien ik heb al 15 minuten niets gezien de tactiek verander ik dan door in gaatjes in het vuil de pen met aas te laten zakken en daarom heen een 10 tal maïskorrels te strooien, en dat werkt de pen loopt langzaam weg en na een fikse tik is het raak de karper want dat voel je gelijk of het karper is of niet schiet alle kanten op terwijl ik naar beneden loopt en daarbij de hondendrollen ontwijken daar beneden dril ik de karper uit nou ja uit het schiet maar alle kanten op en springt ook nog eens uit het water maar goed als de karper bijna in het netje lig zie ik dat het een spiegelkarper is van de weinige spiegelkarpers die erin zitten gelijk doe ik voorzichtig ermee wat bijna fataal afloopt voor mij als ik de spiegel in het landingsnet bijna hebt schiet de haak los en de karper glijdt het net in…mazzel denk ik gelijk en dat is het ook voor het zelfde geld is het net nog niet goed onder de karper en ben ik hem kwijt groot is hij niet maar wel mooi en met 53 cm ben ik tevreden hoe groot was die toen ik deze had uitgezet dat ga ik nakijken een paar foto,s verder is de karper alweer aan het zwemmen


De vuilhoek is doorgewoeld en daarom stop ik ook met vissen.
In de vuilhoek ligt ook nog een meerkoetje dood in het water zonde want ondanks dat vele niets met deze beestjes hebben is dat ook weer niet nodig hoe die dood is gegaan onbekend maar ik heb wel een vermoeden.
Tevreden ga ik weer naar huis en hoop volgende week weer eens aan het vissen te denken nu even werken en daarna weekend.


Groet Hennie Hoefakker1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Hennie,

Leuk verhaal met mooie vissen!! Hoop ik deze week ook nog te pakken. Vrijdag met Koetje de wei in!! Ben benieuwd

Groetjes,

Gerrit

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.