Totaal aantal pageviews

donderdag 5 mei 2011

Karpers in de Oostvaardersplassen.! Vissen verboden.

De Oostvaardersplassen bezocht. 18-4-2011 Karper gevonden.!


Ja soms ga je met je vader een wandeling maken om er even uit te zijn,
en waar kan je het beter doen dan in de Oostvaarderplassen.

Op 18-4-2011 was het dan zover daar gingen wij vroeg om 06.00 was ik bij hem in Zeist daarna snel een bakje koffie en gaan , tot zo ver ging alles vlotjes en zonder veel oponthoud kwamen wij daar aan het park is eindelijk weer deels open voor de wandelaars de winter is voorbij dus mogen wij weer een stuk verder lopen dan in de winter.
Tijdens het lopen kom je lang prachtige waterpartijen met….Karper erin jazeker karpers volop in het gebied maar vissen is hier streng verboden.
En dat terwijl de vos ook wel een karpertje lust een kennis van mij heeft het gefotografeert dus bewijs is er daarover  in bezit (zal de foto eens opzoeken) en wat dacht u van de zeearend deze roofvogel is er zeker niet vies van en als dit voorbij komt zwemmen dat is ook wel leuk. Ja toch ja dat leeft daar zeker ook en als men rustig ergens zit te genieten dan zie je ze soms wel voorbij komen.

Helaas het is niet anders maar na een wandeling van ruim 3 uur kwamen we weer op de terugweg een waterpartij tegen en zeg ik tegen mijn vader Pa hier zit wel karper in hoor kijk maar, en gooi er een stukje liga in, nou wat er ook gebeurde geen karper, daar sta je dan nou ja ze hebben geen zin vandaag pa zeg ik en we gaan verder.


Een stuk verder vlak bij de uitgang weer water en hier zie ik ze al draaien daar gaat mijn sultane koekje erin en ja hoor daar zijn ze dan de vrienden wat een schokkers zijn het weer, mijn vader genoot van het schouwspel en ik had mijn eigen ik weer terug …..wat denk die karper nou wel.!!

Dus ze zaten er wel, gelukkig maar.......... ik schrok al waar zijn de vissen nou waar menig persoon een ziekte genaamd Carpfever van heeft overgehouden.! 
Groet Hennie Hoefakker
Ps: volgende keer weer een visverhaal.

3 opmerkingen:

Frank zei

Henny, mooie fotos !! mijn komplimenten.
het is ook goed om te lezen dat je weer wat nieuwe verslagen plaatst.

gr Frank

Dale Neijzing zei

Idd,
wat Frank al zegt; Mooie foto's!
Ik heb er echt van genoten!

Groet,
Dale

Karpertje-13 zei

Dag mannen leuk dat jullie er naar kijken ja je moet tijd ervoor vrij maken en dan kan ik hier wat hier neerzetten en anders blijft het ook voor mij stil.
wel kijk ik via Hans Koeslag regelmatig de andere site,s die hij op zijn blog heeft staan zodoende blijf je nog wat bij.
Zodra het weer kan zal er wel wat verschijnen van mij ook al is het nog zo klein ik geniet van het karperen en de natuur
Groet Hennie hoefakker

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.