Totaal aantal pageviews

woensdag 6 juli 2011

Twee ochtenden vissen met good old Hans.R

Twee ochtenden "karper"vissen met good old H.Roestenburg.
Verkeerde vogel onder mijn hengels.


Maandagochtend  4-7-2011 van 07.00 tot 11.45
Daar gaan we dan eindelijk weer eens een keertje met Hans vissen in de vijvers in Amersfoort. 
En denk nu maar niet dat het makkelijk wordt in deze maanden vaak is het afzien, dus bereid ik me goed voor en maandagochtend ben ik er pas om 07.00 de gehele nacht slecht geslapen kom ik uiteindelijk toch nog laat aan de gebruikelijke dingen eerst doen voor dat je kan vissen is de oorzaak. Maar goed om 07.15 zit ik dan te vissen en Hans zit al een paar uurtjes langer die was er al om 04.30 het weer is goed de temperatuur is goed wat wil je nog meer, Hans zei tegen mij dat de ijsvogel al voorbij is gekomen die is er nog steeds gelukkig hij had hem zelf even op zijn hengel zitten ( de mazzelaar denk ik dan J ) kijk en daar komt men dus ook voor ( tenminste ik wel)  wie weet heb ik ook dat geluk ik zet gelijk mijn fototoestel op de statief en heb afstandbediening in mijn hand klaar om af te drukken, de tijd verloopt maar de karper zien we niet en de ijsvogel komt wel een keer langs maar ver weg dan om 0945 krijg Hans een run dat levert een mooie karper op ruim 22+pond en 80 cm schubkarper is nooit weg,
Eindelijk actie bij Hans
Langzaam komt de schubkarper binnen

Tevreden met deze schubkarper


We krijgen weer moed maar er gebeurd bij mij nog niets dan omstreeks 11.00 krijg Hans op de andere hengel een run die wordt ook verzilverd en levert een mooie spiegelkarper op ook ruim 22+ pond en nu 78 cm lang
aktie met de volgende

een mooie spiegelkarper voor Hans

Met geknikte staart en borstvin

beide staan op de foto en we gaan door echter het blijft stil dus inpakken en thuis eten tot morgen zeggen we elkaar en gaan voldaan naar huis ja ook ik ondanks ik niets heb gevangen het was gezellig en dat is ook wel wat waard en ik heb de ijsvogel gezien wat wil een mens nog meer (snik ja een karpertje a.u.b.)  

Terug voor een andere keer.!Dinsdagochtend 5-7-2011 van 06.00 tot 11.00
Ik ben er wat eerder bij deze ochtend echter als ik aankom is Hans al aan het vissen en staan er 3 tentjes aan de kant waar wij willen vissen, ze staan niet in de weg dus kunnen we vissen op de zelfde plek als gisteren.  Om 06.15 staat alles en ben ik aan het vissen Hans was er al vroeg en verteld dat die jongens in de tenten al eentje gevangen hebben net en 1 gemist dat ziet er goed uit voor ons als ze actief zijn.
De ijsvogel had hij nog niet gezien maar ik zet mijn toestel weer gereed zodat als ik het ultieme moment meemaakt ik ook kan afdrukken wie weet.
Alles is in gereedheid gebracht wachten is ons lot.


Opstelling voor vandaag.
En dat moment komt eerder dan dat ik had verwacht ik zit net als Hans roept daar gaan ze……..daar gaan ze wat bedoel je………….
Maar ineens besef ik het de ijsvogel(s) komen er aan laag langs de waterkant strak tegen de kant aan waar wij aan het vissen zijn...................... komen ze eraan.
Ik ben er klaar voor als toch nog onverwachts een ijsvogel op mijn hengel ploft J J J ik druk af maar hij was gelijk al weg
Fractie,s van een seconde te laat.
En plof daar is er weer een (uniek is dit moment) een 2e ijsvogel zit op mijn hengel het duurt allemaal een seconde of 3 maar ik klik toch een paar keer af de ijsvogels vliegen gelijk naar een boom en weg zijn ze. 
En daar was die dan eventjes op mijn hengel.seconde later en weg is die weer.
 Later hebben we ze nog een keer of 3 gezien maar alle keren ver weg dus geen kans voor een foto. We bekijken de foto,s er is er eentje redelijk gelukt dus wie weet op de computer alles ging zo snel je heb zeer weinig tijd dat blijkt ook wel nu.
O ja ondertussen zijn we nog steeds aan het karpervissen vergeet dat ook niet, maar dit moment is nu voor mij meer waard dan een karper dus maal ik daar niet om. Langzaam komt het besef dat je toch iets unieks mee heb gemaakt een ijsvogel op je karperstok wat wil een mens nog meer, de rest van de tijd loopt gestaag verder en op een enkel piepje na wordt het niets meer.
De zon brand al aardig op onze hoofden, dus pakken we moe maar voldaan in, tot een volgende keer en wie weet weer met karper en ijsvogeltjes Hans bedankt het was weer gezellig tot later.

Droom wordt waarheid.Groet Hennie Hoefakker1 opmerking:

Hans zei

Hoi Hennie,

De mooie oude spiegels van Hans zijn prachtig om te zien.
Ook de driltechniek van Hans komt mij "stevig" over.Gefeliciteerd Hans!
Toch weet jij weer de "show"te stelen met een werkelijk uniek fotografisch hoogstandje.
Een ijsvogel op je hengel..en gevangen met een camera lens..inderdaad..een droom komt uit.Gefeliciteerd Hennie

Gr.Hans

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.