Totaal aantal pageviews

zaterdag 18 juni 2011

Karperen bij H.Koeslag met “klein” resultaat

 Karperen bij H.Koeslag met “klein” resultaat

Zeelt een hoog gewaardeerde vis bij echte karpervissers

Woensdag ochtend 15 juni 2011 vissen met H.Koeslag
Au dat doet zeer in de kop zeg als om 03.00 de wekker afloopt na slechts een paar uurtjes slaap en hup snel eruit om te gaan vissen, menigeen verklaard je voor gek echter je heb soms van die momenten en dit is er dan een van.
Vandaag ga ik met Hans Koeslag op zijn terrein karperen, kijken of we die kanjers er ook uit krijgen, gisteren heb ik nog alles nagekeken je weet het nooit zeg ik dan maar en alles is klaar er gaan 2 penhengels mee 1x Casting Corner Sensor karper.nr-3 4 meter lang glas ( gebouwd door Thomas Lont bij Peeters) met een Abu 44  en een Thomas Lont penhengel 4 meter lang 2.1/4 pond. Carbon.

Het aas is rijkelijk gevarieerd vanaf de wormen zelf uit de mesthoop bij mijn schoonvader gehaald tot aan maden die Hans heeft gehaald dit omdat ik nog gistermiddag en avond moest werken tot aan maïs met en zonder knoflook en wit brood en een eigen samengesteld smaakstofje waar ik wat mee wil uitproberen later daar meer over.
03.35 ben ik onderweg naar Hans en arriveer daar om 04.20 even daarvoor snel een telefoontje 1x laten over gaan naar H.Koeslag en bij aankomst staat de koffie dus klaar, snel een bakkie en even bijpraten dan gaan we naar zijn karpermekka want het begint al licht te worden, en het is nu al een mooie dag morgen wordt er veel regen verwacht dus perfect vandaag weinig wind en een langzaam opkomend zonnetje, daar wordt op diverse plekken gevoerd en bij de tweede plek zien we de karper duidelijk actief zijn, normaal ging Hans naar de 1e voerplek terug maar op verzoek van mij blijven we hier gelijk maar vissen.

De Casting Corner glasstok gepakt en het aas hup daar gaan we echter als ik wil ingooien voel ik ineens aan de lijn een beschadiging vreemd gisteren niet gemerkt en even later bij verdere inspectie van de lijn nog een en dat besluit mij om die hengel apart te leggen nu met de andere Thomas Lont hengel 5 minuten later zit ik dan toch langs de waterkant te vissen ik zie wat leven in het water maar nadat ik de 3 plekken heb afgevist zonder teken ga ik bij het riet proberen daar zit ik om 05.40 ik gooi in, de dobber staat net onder water toch besluit ik om het te laten liggen ik zie voldoende mede door de volgdrijvertjes en een minuut later zie ik hem gaan een tikje en raak de karper want dat is het neemt gelijk een sprint naar het riet echter ik kan hem stoppen, ondertussen komt Hans eraan lopen en ziet mij met een kromme hengel snel komt hij nu eraan en pakt het schepnet de karper is een schub niet groot maar wat maakt dat mij nou uit ( nou ja…!) ik heb er een aan vakkundig wordt de karper geland en doet hij braaf mee aan de fotosessie 63 cm en 10 pond was de schubkarper voor de mensen die daarop zaten te wachten.

Schubkarper 10 pond 63 cm was welkom bij mij.
Daarna valt het stil en verkassen we naar een andere plek waar Hans ook grote vissen uit dit stuk water heeft getrokken echter daar is het ook niets

Vergeten slootjes die soms heel veel prijs geven zie H.KoeslagEn 1 uur later gaan we naar de 3e plek een schitterend water met volop springende karpers wel klein maar je ziet leven als we besluiten daar te vissen gelijk ziet Hans een mooie stofwolk omhoog komen de karper is druk bezig daar de bodem na te kijken snel ligt er mijn haak met maïskorrels bij de plek maar er gebeurd niets.
We lopen van het open stuk nog verder naar het smallere stuk van het water en zien de karpers gewoon hoog zwemmen brood reageren ze niet op maïs niet wormen niet made niet zelfs een cocktail van maïs wormen en maden laten ze links liggen.

Hans Koeslag besluipt een mooie karperstek.!Wachten en kijken.En blijven wachten en kijken Hans.!

En mijn geheime smaakstof samenstelling op brood en wormen en maden doet ook niets, ze zijn passief en blijven dat uiteindelijk besluiten we nog terug te gaan naar de 1e plek waar we zijn begonnen wie weet en daar komen weten we toch een paar mooie voorns en ik zelfs  2 zeelten 45 cm en 42 cm ( waarvan de foto niet hier verschijnt ivm stek herkenning)  aan de maïs te vangen om 11.15 stoppen we

Zeelt 45 cm beiden gaan we op de foto


Zeelt 45 cm beiden gaan we op de foto
Vermoeid maar toch wel tevreden rijden we naar Hans zijn huis om daar nog een bakkie koffie te scoren en even bij te praten en dat gaat ons goed af want ik ben pas om 13.30 thuis
Hans bedankt voor de gezellige ochtend de volgende keer bij mij op de Koikarper en andere karpers.
Foto,s zijn gemaakt door H.Koeslag en Hennie Hoefakker.!
Groet Hennie Hoefakker.


4 opmerkingen:

Dale Neijzing zei

Hennie,

leuk verslagje weer. De foto van "zoekende Hans" is erg mooi!

Tja,Zeelt...een werkelijk fantastische vis!

Jullie vissen zoals vissen is bedoeld!

Groet,
Dale

Anoniem zei

Prachtige foto's, Hennie. Je zou zo weer in dat nostalgische wereldje willen stappen.

Gr. Björn.

Hans zei

Hennie jij weer bedankt voor een nieuw beschreven belevenis!

Afgelopen dagen hier erg druk geweest met een zeer geslaagde trouwerij..en voorbereidingen treffen voor een tripje France.

Spreek je later wel hoe en wanneer we die Koi te grazen gaan nemen.

Gr.Hans

Luuk van Oerle zei

Stoere foto's van al die vissen! Leuke hobby heb je

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.