Totaal aantal pageviews

woensdag 8 augustus 2012

De Blauwe Parel (deel-4)

Daar is dan eindelijk weer een deel van de Blauwe Parel serie.
De laatste dan ook van de ijsvogel
Tijd dat is een factor die onbekend is op dit moment voor mij ik kom maar niet toe aan vissen dus dan maar even oude foto,s van dit jaar hier neerzetten  deze zijn de afgelopen maanden genomen in Nederland.

Als eerste dan de ijsvogels hebben jongen ik was die dag er van getuigen eerst een hoop kabaal en gelijk werden er kleine visjes naar het nest toe gebracht.De eerste visjes voor de jonge ijsvogel ik was erbij en zag het gebeuren

Eerst kijken en dan het nest in vliegen.

De visoverdracht is ook wel apart vele keren iets in de verte gezien maar dan zomaar weer een keer op de stok die daar stond en van al die keren (stuk of 8) lukte het maar 1x om het goed vast teleggen.

Visoverdracht ja of nee

Eigenwijs dat die vrouwtjes ook kunnen zijn zie je hier.

En dit is ook zo,n voorbeeld daarvan

Ja het gaat dus Niet gebeuren dit keer.

Een dikke maand later was ik er weer en toen dit.

YES

Genieten daarvan.

De jongen vliegen uit na een week elke ochtend om 05.00 daar te zijn gebeurde het toch waar ik op hoopte.................... de ijsvogel jongen vliegen uit................... en ik was daar getuigen van een geweldige gebeurtenis die ik voor geen 40 ponder had willen missen.
De eerste kwam om 06.00 ineens op de stok zitten en werd weggehaald door de ouders die hem met visjes probeerde te lokken.


Het eerste jonge ijsvogeltje kwam om 06.07 uitvliegen

Even bijkomen na een vlucht van zeker 2 meter.

De jonge ijsvogel werd weggelokt.

En hij wilde eerst niet.
En dan om ongeveer 09.00 gebeurde het, wij zagen een jong ijsvogeltje uit het nest kijken en toen in eens kwam die naar de stok toe vliegen en daarna..................kwamen er nog een paar zie de foto,s maar.


Dit is de volgende jonge ijsvogel ide omstreeks 09.00 uitvloog

En nu zijn het er dus 2 op de tak.


En daar komt de 3e eraan op 1 stok Yes..
Bekende uit 1 nest er kwamen dus 4 jongen uit.

De een komt bij de ander kijkt naar voedsel die de ouders kwamen brengenDe Paring geheel onverwachts gebeurde het voor mijn lens en redelijk dichtbij dus de camera klikte een aantal foto,s weg.
Ze zijn niet allemaal even scherp maar het is uniek weinig mensen maken dit mee en zoveel foto,s zijn daar ook niet van en ik ...........ik genoot daarvan.

Zomaar onverwachts ineens zie ik dit.

En dat duurde..........3 seconde slechts

Vrij heftig en met een hoop kabaal

Dan na 3 seconde vallen ze van de tak.

De laatste foto van de ijsvogel staat hier, we gaan verder met de normale gebeurtenissen als die er zijn dus op naar de karpers. Nu nog tijd zien te vinden.
Einde van de serie over de ijsvogel.!


Groetjes Hennie Hoefakker.

4 opmerkingen:

Dale Neijzing zei

Prachtige foto's,Hennie!!

Je zal hier zeker wat tijd in hebben gestoken ;-)

Ik heb er flink van genoten!!

Groet,
Dale

Karpertje-13 zei

Dag Dale ja er zit wel een bonk tijd in maar allemaal uren waarin ik net even voor mijn werk ging even 2 uurtjes en dan ging ik werken
Alleen de uitvliegdag van de jonge ijsvogels was dan 4 dagen s,ochtens wachten op wat er zou kunnen gaan gebeuren je weet het nooit.
Er kwam ook iemand 1 dag te laat met al zijn spullen dus die baalde als een stekker dat hij het gemist had ik had het wel gegund maar ik wist niet waar die woonde en mijn fotomaatje had migraine dus doe was er ook niet bij dat was wel zonde.
fijn dat je ook genoten heb van de foto,s.
Groet hennie.

Hans zei

Hoi Hennie,

Bedankt!

Werkelijk een indrukwekkende reeks aan unieke foto"s.
Mooi dat je dit wilt delen met ons en de rest van de wereld!

Ben benieuwd naar je volgende project.

Groet Hans

Karpertje-13 zei

Dag Hans dat zal dan toch de karper moeten zijn want ik wil toch wel gaan vissen op die rakkers.
Groet hennie.

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.