Totaal aantal pageviews

zondag 25 november 2007

Snoeken in de Gervenskop en Teckop 25-11-2007

Snoeken in de Gervenskop of Teckop. 25-11-2007

De wekker zou om 05.45 aflopen maar ik had hem daarvoor al weer uitgedrukt.
Wat is dat toch als je wat afspreek dat je meestal voor de wekker al klaar wakker bent.
Het zal wel in je bloed zitten zal ik maar zeggen.
Maar goed ik ben beneden, en ga de hond uitlaten, gelijk maar even kijken of het redelijk weer is ze hadden regen en N.W wind voorspeld.
Buiten zie ik een volle maan en wat wolkjes trekken over de wind nou die is er bijna “nog”niet, maar dat komt later wel weer goed.
Nadat alle handelingen zich automatisch opvolgen vertrek ik om 06.45 van huis vol goede moed en rustig rij ik naar Harmelen onder het genot van In The Year 2525 van Zager & Evans uit 1969 en The Animals - House of the rising sun uit 1964 en zo gaat het maar door, wat klinkt het nog steeds lekker in de oren, deze muziek blijft goed of geef je dat nu dan weer het gevoel van die mooie tijd toen alles nog onbekend was.!
Maar goed ik was er natuurlijk zo het is lekker rustig op de weg om die tijd dus om 07.10 sta ik al bij het Cafe het Scheepje in Harmelen, even later volg Hans Koeslag en na een bakkie koffie en thee daar en wat bij babbelen daarna gaan wij, het gevoel is goed lekker snoekweer denken wij beide.
Nou als wij de Gervenskop in gaan is het gelijk raak met de wind en de regen, we krijgen een bui zo dan ben je er gelijk doorheen zal er wel gedacht zijn.

Wat we daar ook proberen het levert niets op en als het gemaal ook nog gaat werken is het dus verkassen naar Teckop, daar ben ik met Hans eerst naar het begin gereden mooie plekjes kom je dan al genoeg tegen, toch zullen wij pas als laatste nog even bij de molen gaan vissen.

De superstorm die ons beloofd was een maand geleden is niet vandaag van toepassing maar het weer werkt niet echt mee regen en wind waren regelmatig ons deel.
Daar tussendoor hele mooie stille momenten en het water zo vlak als een biljartlaken.

De snoek laat het in het begin van deze polder afweten dus weer verder een stukje verder, daar kom ik de voorzitter van de ZHV Zeist tegen die had er al 2 gevangen met een tandem spinner geel van kleur, dus het kan wel maar andere snoekers hebben minder geluk het is dus eigenlijk maar slecht vangen vandaag.
Soms komt de zon ons even opwarmen maar dat is van korte duur de regen haalt de paar minuten zon gelijk weer in en slaat genadeloos toe.

Na diverse plekken te hebben bevist komen we bij de molen aan.
Daar kunnen wij even 5 minuten vissen en dan barst er weer een grote regenbui open met veel wind erbij, gauw vluchten wij maar de auto in.
Daar zitten we dan in de auto even bijkomen, want je kan ook te ver gaan met doorvissen in de regenbuien.
Als de bui over is gaan wij het nog even proberen wat ons een mooie bui met een regenboog op leverde helaas stond een auto in de weg om een zeldzaam mooi plaatje te kunnen schieten dus dan maar met de beperkingen een foto ervan.

Het laatste kwartiertje doen we nog even in de Gervenskop waar wij gestart zijn ook daar duurde het kort voordat de regen ons te pakken heb, en na een bakje erwtensoep nemen wij afscheid.
Hans het was weer gezellig met jou te vissen de derde keer moet het wel bingo zijn.
Anders moeten wij het maar bij karpervissen houden.?

Groet Hennie.

1 opmerking:

Hans zei

Hoi Hennie,

Wat een leuk te lezen verhaal!
Je proeft de sfeer en de beleving
prachtig fotomateriaal als kers op de taart.Hopelik gaat het ons de volgende keer wel lukken.We houden de moed erim.
Groet van Hans

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.