Totaal aantal pageviews

donderdag 17 januari 2008

Even snoeken in de Eempolder. 5-1-2008

5-1-2008 Even snoeken .?
Rijk komt binnen ik kijk hem aan en hij begrijpt het, wij gaan nog even vissen.
Alleen hij moet eerst nog even boodschappen doen , nou dat kan hij dan wel heel snel.
Binnen No time is hij terug.
We pakken de hengels en gaan naar de Eempolder kijken of we daar iets kunnen vangen.
Het waait hard en de regen ontvangt ons vrolijk , wij beginnen bij de brug waar de wateren bij elkaar komen via een T splitsing, echter dat wordt ons niet toegestaan na een 10 minuten begint het te hozen wij vluchten de auto in de hengels staan nog buiten dat komt later wel.

Na een 20 minuten begint het langzaam beter te worden we pakken de spullen in en ga bij het gemaal die uitmond in de Eem daar merk je de wind nog erger nou nou dat is niet lekker ook zien we daar weinig leven in het water, waar een aantal dagen geleden nog zo,n mooi winterlandschap was is het nu echt wel guur te noemen, dit houden wij dus ook niet lang uit.

We gaan naar het Gat zonder eiland ( bekend bij karpervissers) dat is wel langs de snelweg maar dan maar wat lawaai.
Zo dat scheelt een jas zeg achter de bomen is het aangenaam vertoeven en gooien wij naar hartenlust de pluggen en de lepels het water door, langzaam lopen wij langs het kantje naar de hoek toe Rijk vooruit lopend en ik aan het narooien zal ik maar zeggen pakken ze de plug niet dan hopelijk wel de lepel.
Ik gooi langs de boom die in het water ligt maar dat levert niets op daarna is de rietkraag althans wat daar nu nog van over is en pats er knalt een snoek op ja een leuk snoekje wilt het wel proberen met mij.
De dril is niet zo lang maar dit snoekje vocht wel goed voor zijn lengte (61 cm) even later gaat hij op de foto en de foto weer gauw terug naar je soortgenoten wie weet vinden we wel jou vader of moeder dat zou niet gek zijn.

We snoeken nog even door in de hoek maar dat is niets daar, dan de andere hoek in waar ik meer van verwacht, we staan dan wel vol in de wind maar dat heb ik er wel voor over het is nu even droog, het hoekje levert een mooie pruik op waar ik weer blij mee bent, maar geen snoek na een 20 minuten daar te hebben geprobeerd een snoek te verschalken gaan we naar huis. Bij het verlaten van het land moet je over een houten brugje en ja hoor daar ga ik onderuit lekker op mijn zij terwijl ik al rugpijn had nou dat is weer voor elkaar.
Heb je goede schoenen aan speciaal voor lopen op allerlei ondergronden lig je languit op een bruggetje, het zal er wel bij horen.
Zo tevreden zit ik thuis aan de koffie en wie weet wat de volgende keer oplevert.

Groet Hennie.

Geen opmerkingen:

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.