Totaal aantal pageviews

vrijdag 22 februari 2008

Snoeken in Amersfoort

Snoeken in Amersfoort
Na een keer nog een snoekje te hebben gevangen in een uurtje vissen een paar weken terug eindelijk weer een keertje rustig snoeken. 21-2-2008 Komt Hans Koeslag op snoekvisite wij gaan even er op uit, hopelijk maken wij de snoeken ook nog eens bang?
De hengels waar mee we gaan snoeken waren voor Hans een CJW Mosquito 000 ook wel de breinaald genoemd en voor mij de E.Bansberg Proacher ( een heerlijke vlokhengel)
Om 10.00 zitten wij nog heerlijk aan de koffie, Hans heeft een oud Hardy landingsnet voor mij meegenomen, ik had deze van hem gekocht en hij heeft hem gelijk weer in orde gemaakt ja Hans dit ziet er weer strak uit, mijn dank is groot.
Uiteindelijk gaan wij toch nog even snoeken het is inmiddels al 11.20 geworden de koffie komt de neusgaten uit dus een “snoek”luchtje scheppen.

Als wij gaan beginnen, bij het bejaarde centrum is daar het ijs nog niet geheel weg maar wij kunnen hier wel snoeken ik wijs Hans op de paar beruchte plekjes daar waar je de snoek kan verwachten en wij gaan beginnen.
Na een paar worpen klapt er eentje op mijn lepel echter na wat schudden is de snoek alweer los. Jammer maar dat kan gebeuren, Hans ziet nog niet veel maar er is dus activiteit gezien.
Het was wel een losser maar toch niet lang daarna weer eentje erop een kleintje en die komt wel binnen de schoolkinderen hebben het gezien (helaas) dus even de snoek omhoog houden allemaal gillen Oooo wat is die groot ( 40 cm houd het mee op) en weer naar de juf luisteren kinderen. Hans en ik veranderen van plek terwijl ik toch wel verwacht dat hij daar snoek had
moeten zien wat helaas niet gebeurde.

Speciale plugjes worden er door Hans aangedaan maar de snoek kent deze niet je bent in Amersfoort Hans en dus vertrouw ik op de oude Mepps nr-5 lepel (of spinner je zegt het maar) Ik gooi een paar worpjes en raak weer een snoek erop deze is 50 cm en gaat op de foto.

Een half uur later heb ik al 3 snoeken verspeeld ( lossers) dus verkassen wij een vijver verderop. En ja hoor alweer een losser jammer maar was wel te verwachten ik kan de vis niet aantikken de hengel die ik gebruikte was een beetje verkeerd maar ja je wilt hem ook wel eens uitproberen die hengel anders weet je nooit wat je aan die hengel heb.( vlokhengel)
Wij stoppen na ruim 1 uur snoeken en gaan eten, en verder babbelen maar weer en natuurlijk weer onder het genot van koffie.
Daarna is het industrieterrein aan de beurt diverse plekken doen wij aan maar het is matig op het einde los ik weer een klein snoekje.

Wij gaan stoppen het is vies koud ook nog met die wind en gaan naar huis weer even aan de koffie en wat foto,s bekijken daarna gaat Hans weer naar Geldermalsen toe.

Hans het was gezellig helaas weer geen snoek voor jou maar wie weet is het de volgende keer beter en anders KARPERsssssssssss.
De 5 lossers waren te verwachten de haak was niet scherp (stom maar waar) genoeg om goed gezet te worden en de hengel de E.Bansberg was te slap voor het snoeken dus weer wat geleerd.


Aan het eind van de dag nog even met Hans breinaaldje gevist ja dat voelt wel anders veel directer alles voel je goed tot in het handvat maar wat is die toch dun eng gewoon als je glasstokken gewent bent, Hans probeer het met de Bansberg hengel en ja hoor gelijk zit hij vast wat kan hij vandaag toch goed gooien..! Nee het zat Hans vandaag niet mee!
Groet Hennie.

1 opmerking:

Peter Linzell zei

Hallo Hennie,

Leuk om te volgen! Na bij de eerste pogingen zonder snoek (vangst) naar huis te zijn gegaan, maar wel al een mooie baars heb je daarna steeds snoek gezien. Eén keer was het je schoonzoon, maar jij hebt ondertussen zelf al meerdere keren een snoekluchtje aan je handen gekregen.

Groeten,
Peter

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.