Totaal aantal pageviews

maandag 23 juni 2008

23-6-2008 een dagje vissen/karperen met een collega.

Eindelijk is het dan zo ver.
Nadat ik nu alweer bijna 2 jaar terug een afspraak met Kees had gemaakt om een dagje te gaan karperen wat ruw werd verstoord door gescheurde enkelbanden binnen en buiten nog wel bij mij en later kon Kees dan weer niet die zat midden in een grote verbouwing, nou eindelijk is dan vandaag de dag dan toch gekomen.
Om 04.00 sta ik op het weer ziet er goed uit het is droog en dat is al in ons voordeel om 05.30 zou Kees bij mij thuis komen ik heb de hengels al klaar staan.
Het lijstjes ziet er als volgt uit: Koffie - naar de bosvijver. – koffie - dan in de vijver op het industrie terrein de Isselt - en dan naar de snelweg het gat zonder eiland
De Bosvijver heeft een bestand van hoofdzakelijk kleine karpertjes van 10 tot 60 cm.
Dus lichte hengels 2 vlokhengels een Hardy en een E.Bansberg worden voorzien van een Abu 33 en een klein pennetje haakje 6 en 8 zitten erop. Als aas zacht aas een combinatie van trouvit – hennep – kattebrokjes in gelei gemaakt van kabeljauw en zalm en paneermeel.

Kees is op tijd en zonder dat we koffie nuttigen gaan we gelijk naar de bosvijver daar brullen de kikkers je al vriendelijk toe, we maken de hengels in orde en zitten nog voor 06.00 al te karperen, de karpertjes willen niet zo erg maar na wat bijvoer komt het spul op gang er volgen dan in redelijk tempo een aantal karpertjes, ik ben blij dat ik een wat dikkere lijn op de molens heb gezet want het ligt vol met allerlei takken en andere troep er worden de nodige karpers misgeslagen de combinatie te veel lijn uitstaan en een korte hengel is daar wel de oorzaak van,
Kees is een witvisser die nu een beetje het vliegvissen heeft opgepakt en soms met zijn schoonzoon gaat karperen maar dan helaas nooit met de pen zodoende wilde hij een dagje mee. En hij geniet een totaal andere manier van karperen wordt hier waargenomen door hem.
De tijd loopt door en het wordt veel te gauw 08.15 de gevare zone is dat de honden uitlaat mensen komen nu langs en die moeten niet de gelegenheid krijgen op te bellen naar de boswachter ja we weten het nu wel het is verboden daar te vissen maar ik vind en dat is mijn mening wij maken niets kapot en de karpertjes nemen wij mee om in een redelijk maagdelijk water ze weer uit te zetten zodat het kan groeien in de bosvijver is dwerggroei aanwezig teveel karpertjes en een zandbodem is daar de oorzaak van, dus wij werken aan een positieve zaak.!
Ik breng wat spullen naar de auto en neem de grote emmer mee waar de karpertjes in moeten, dit is slechts 5 minuten maar als ik terug ben, is Kees in blije staat hij had een mooie karper op de Hardy vlokhengel en dat was topsport ja Kees dat is met zo,n hengel zeker topsport en daarom wilde ik je dat dan ook laten beleven, maar nu stoppen we.

We brengen de karpertjes weg 15 stuks zijn het er geworden en een veelvoud meer hebben we misgeslagen en waren losgeschoten. Dan gaan we spullen omwisselen en koffie drinken bij mij thuis.
We gaan verder met een Tackle 2000 de penhengel van mij 4,10 meter lang met een Shimano 3500 er onder, en de Dick Langhenkel van CJW voorzien van een Abu 44 Het aas blijft het zelfde we nemen ook weer wit brood mee je weet nooit, in de Isselt is het rustig er zit er slechts 1 op karper te vissen maar daar viert passiviteit hoogtij.


We proberen het op de lange kant maar buiten wat witvis is het niets en verkassen we naar het gat zonder eilang langs de snelweg, waar ook weer 1 persoon maar zit we duiken de windhoek in en gaan het daar proberen als we beide lekker zitten springt er vlak bij ons een mooie karper uit het water en met een klap is hij weer terug in zijn element Ook Kees had het waar genomen een goed voorteken wie weet. Maar de minuten tikken hier ook traag door ik zie totaal geen bewijs en houd het daar ook maar weer voor gezien.

Na overleg met Kees gaan we nog even naar de Isselt en duiken weer op de vertrouwde plekken wat mij nog wel een paar mooie ruisvoorns met brood gevangen opleverde.
De andere persoon zit er ook nog en wij zijn en net 5 minuten en daar gaat de optonic af het persoon loopt nadat hij langzaam uit zijn luie stoel is opgestaan naar zijn hengels toe en slaat aan ja hij vangt hem ook nog met veel geluk want volgens mij is een landingsnet nog altijd geen schepnet maar dat probeerde hij er wel mee dus mazzel voor hem en wij zijn alleen maar toekijkend lijdend voorwerp.
Verder is het hier ook niets meer en de dag is ten einde, jammer het is slechts bij kleine karpertjes gebleven maar beide hebben we wel wat geleerd ik wat van Kees met uitpeilen en Kees wat van mij het was gezellig en de karpers die hebben nu even rust.
Groet Hennie

1 opmerking:

Arjan zei

Hoi Hennie, leuk hoor, karperen met de vlokhengel. Ik vond nog iets voor je, ik zag op een forum dat je op zoek was naar de vier Casting Corner hengels met de bekende namen van weleer:

http://link.marktplaats.nl/180177810

Uit de tweede serie, met bruine blank, volgens Cor Spinhoven beter dan de zwarte die jij en ik al hebben.

Groeten,

Arjan

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.