Totaal aantal pageviews

dinsdag 1 juli 2008

30-6-2008 Vissen op karper met 90 jaar karper ervaring.
Maandagochtend om 06.00 sta ik bij de Chauffeurscafe de 2e steeg te wachten op Aaron Fresco een Hagenees die al 52 jaar op karper vist en een dagje met mij gaat karperen in Amersfoort, zelf vis ik nu een 38 jaar op karper dus 90 jaar ervaring staat gereed om de karpers in Amersfoort te gaan belagen.
Maar eerst als Aaron er is (en op tijd ook nog.!) de keuze maken waar gaan we vissen, ik rijd eerst met hem naar de Barneveldse beek ( waar Hans.R al aan het vissen is) het is hier of het Valleikanaal, na wat rond te hebben gekeken valt de keuze op het Valleikanaal.
Ik ga daar naar de oude vertrouwde stek waar Hans.R en ik vele mooie momenten hebben doorgemaakt, Aaron gaat links zitten dus vis ik naar de brug toe.


De spullen zijn redelijk gauw in gereedheid gemaakt en even over 07.00 zitten we beide kant en klaar in de stoeltjes en kunnen we bijpraten. Het aas zijn boilie,s ik begin met een vismeel en zoete boilie (tuttie fruttie smaak) Aaron zijn eigen vismeel boilie,s met een snowman rig die hij met een boot uitvaart, hij geloof dat daar mee de vis niet verjaagd wordt zoals in zijn omgeving wel gebeurd als men ingooi op de normale manier, nu is de hengeldruk hier dit jaar laag dus gooi ik ze gewoon in, het is wel een leuk gezicht zo,n bootje over het water te zien gaan precies naar de plek waar je het aas wilt hebben en gelijk via de dieptemeter weet je de diepte of er een kuiltje is je ziet gewoon alles met een goed zichtbare scherm.


De koffie wordt ter plekke gezet en de verhalen lopen als een waterval spontaan door bij Aaron ja de 52 jaar karper ervaring met alle oude anekdotes,s komen te voorschijn.

Het is gezellig een ouwe vrouwenclubje, zou je kunnen zeggen die het jaarlijks dagje uit hebben zo babbelen we door, dan ineens worden we brut verstoord in ons gesprek door een beetmelding bij mij, maar aan het geluid is het mij al duidelijk geen karper een brasem van een mooi formaat komt uit het water, nou ja wie weet wordt de vis actief de zon doet het in ieder geval wel we branden zo wat weg en er is op die plek weinig beschutting dus rustig blijven, om 12.30 stoppen we en gaan even een paar uurtjes bij mij thuis mijn hengels en boeken bekijken, daar doet Aaron een stapje terug in de tijd zoals hij zegt de oude All holland van E.Bansberg doet mooie verhalen herleven de Rini Groothuis carbon karperhengel levert het volgende verhaal op met een gebroken hengel bij het ingooien. De tijd vliegt om en om 17.00 zitten we weer te vissen om de oude plek ik heb nu vismeel boilie,s en de andere hengel daar zitten tijgernoten aan met een rekkerrig ja.!

28 mm boilie eraan om de winde,s de baas te zijn
Ook wij gaan met de tijd mee, Hans.R nog bedankt voor de info en het leren maken van deze rig. Aaron vist weer aan de overkant met zijn aas en ik zit in het midden en aan de kant te vissen wat mij een mooie winde oplevert aan de tijgernoten en daar wordt het stil tot 21.35 eindelijk krijgt Aaron een run en raak echter geen karper we hopen nog op een mooie zeelt maar het wordt een mooie winde.

De dubbele tijgernoot is geen probleem voor een winde

De stek midden in de rietkraag.
Daarna stoppen we uitgepraat zijn we nog lang niet, maar het was een lange warme dag, bij de auto praten we nog even wat en spreken af elkaar over een poosje weer eens vissend elkaar te spreken, een mooie dag komt ten einde en we gaan ook zonder een karper te hebben gevangen tevreden naar huis, de zon is net onder de hemel kleur oranje een mooie afsluiting van een bijzonder dag ook 90 jaar karper ervaring hoeft niet altijd de sleutel tot succes te zijn.

Zo trots als een Winde.
En Aaron nogmaals 5 minuten je mond houden is je vandaag niet gelukt ik heb gelachen en genoten van al die verhalen, bedankt het was alsof we elkaar al jaren kennen.

Zo nu ga ik eerst weer eens met Hans.R en Hans.K vissen op de karpers, want dat heeft ook al veel te lang geduurd, maar ja tijd is de belangrijkste factor waar ik schijnbaar toch een te chronisch tekort aan heb

Groet Hennie.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Hennie,
Nu ,zo aan het eind van de zomer lees ik jou verhaal nog eens terug.
Dit jaar is het er niet van gekomen, maar je krijgt een herkansing voor het nieuwe jaar 2010. Mail of bel je? Thanks!!
Mvgr. Aaron

yanmaneee zei

michael kors factory outlet online
louboutin shoes
christian louboutin outlet
curry 4 shoes
nike vapormax
golden goose sneakers
air jordan
goyard
jordan shoes
adidas yeezy

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.