Totaal aantal pageviews

maandag 26 mei 2008

Man tegen Man..! 20-05-2008
Als ik bij het water aankom is het koud er hangt een lage grondmist die langzaam begint op te lossen mede doordat de zon al krachtig genoeg is.

Om 05.45 zit ik al met de hengels gereed als Hans komt aanlopen, gisteren was het totaal anders toen zat hij er al toen ik aankwam, echter gisteren (op 2 winde,s na die door Hans werden gevangen) werd er niets gevangen, we denken dat het vandaag gaat lukken.
Gauw nog even een paar foto,s maken van de zonsopkomst dat toch altijd een mooi gezicht blijft, de kleuren zijn zo mooi in de ochtend, overdag is die te scherp en is de warmte uit de kleuren.
Een 15 minuten later zit Hans ook achter zijn hengels en wachten we op wat er gaat komen. De natuur komt tot leven de ochtendmist verdwijnt en wij wachten geduldig op het ultieme moment. Het is alweer 09.00 als ik de hengels beide ververst nu nog wat voer erbij en wachten, karpervisser hebben het niet altijd makkelijk als er geen teken van karper te zien is.

Dan plotseling als ik wat foto,s maak van bloemen hoor ik het piepende geluid van een zwaan die wil opvliegen de klappen op het water van zijn poten hoor ik naderen gauw de camera de andere kant op, het is slechts 1 zwaan maar wat doet die raar hij stopt vlak voor mijn voeten en maakt zich breed dan plots zie ik een 2e zwaan in de lens van mijn camera, Hans zegt tegen mij dat er achteraan nog een moeder zwaan met jongen aan komt.
De 2 zwanen naderen elkaar en een spel van bluffen en breed maken van hun lichamen speelt zich vlak voor mij af de lijnen worden nog een keer met de poten aangeraakt die piepers geven geluid ( helaas geen karper maar zwanenpoten)
En dan begint de vechtpartij de veren vliegen in het rond het klappen van de vleugels en het bijten van elkaar in de vleugels en zwanenhals dit tafereel speelt zich nu al een 10 minuten af en men kan nog niet zeggen wie het zou gaan winnen.
Moeder zwaan zwemt met haar 6 jongen en een beetje bij tot dat de vreemde zwaan een jong pakt en onder water duwt met zijn bek dan komt moeder zwaan in actie.Ze proberen nu gezamenlijk de vreemde zwaan te verdrinken de een zit bovenop de zwaan en de andere duwt de kop onderwater het is een gevecht op leven en dood
Hans en ik staan dit allemaal gaande te slaan het fototoestel maakt overuren, ik kan wel zeggen zo,n hevig heb ik het nog nooit gezien en Hans ook niet, het gevecht duurt nu al een 30 minuten en dan eindelijk ziet de vreemde zwaan kans om weg te komen, het mannetje gaat er nog achteraan maar de strijd is in hun voordeel verlopen ik kijk op het toestel en zie dat ik een 450 foto,s van het gehele gevecht heb gemaakt, ja mensen het maakte bij mij en bij Hans wel indruk het karpervissen was even bijzaak trouwens als die er op dat moment zaten dan waren ze wel gevlucht wat een knokpartij.
De plek waar het aas van Hans ligt is enigzins verstoort.!!!!
Even later komt het gezin met jong voorbij zwemmen en gaan het ondiepe gedeelte in om zich weer wat op te knappen de verliezer zien we een uurtje later aan de andere kan van het water in het ondiepe staan, ook die kan zijn schade opnemen hij kan het gelukkig nog navertellen ik het wel diverse vechtpartijen gezien van zwanen maar dit was wel hevig.

De Winnaar met zijn vrouwtje schud zich even uit, de jongen zijn veilig....!!!
Maar goed we vissen nog een uurtje door en pakken om 11.45 in nee er is geen karper te bekennen maar we hebben wel 1e rang gezeten bij het gevecht, Man tegen Man.!!!
Deze zwaan heeft daar aardig huis gehouden diverse Ganzen zijn door hem aangevallen en de dag daarna was deze zwaan weer bezig.....dus oppassen.

Groet Hennie.

Geen opmerkingen:

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.