Totaal aantal pageviews

zondag 31 augustus 2008

De Woonwijk en Karper.!

2008–08-30....De woonwijk en karper.!
De zon schijnt al een paar uur als ik mijn verplichte rondje op de fiets weer gaat doen.
De fysiotherapeut heeft de training voor mijn pijnlijke knie vereenvoudigd om beter resultaat te krijgen mijn stalen ros komt weer uit de schuur en we gaan karper spotten, ja men moet wel een doel hebben voor het fietsen althans dat vind ik zelf.
Rustig rijden we door de wijk en aangezien de temperatuur goed is verwacht ik ook karper te zien, de vijver en de sloot is een en al rust geen vissers te zien dus ik heb het rijk alleen.
Al gauw zie ik de eerste karper in de sloot en er volgen meer. Ja daar is die dan de Koi karper die ik zocht hij is zich rustig te goed aan het doen van de insecten uit het kroost en van de plompenbladen en hij is niet de enigste die dat doet, het karperbloed gaat kriebelen ja nu is de kans er weer met deze mooie dag wanneer zou er weer zo,n gelegenheid zich voor doen.?
Het fiets rondje is afgemaakt en ik pak de Casting Cornet net en de CJW Dick Langhenkel karperhengel met een Abu 33 eronder en een vrij dikke lijn 24/100ste zit erop maar met die plompenbladen mag dat wel.
Als ik weer bij de sloot sta zie ik een aantal karpers lekker aan het eten en zonnebaden bij de plompenbladen.
Er is wel wat kabaal achter mij, daar is een man zijn auto aan het schoonmaken en doet dat met zijn 2 kinderen dus telkens hoor je een deur open en dicht gaan maar goed ik moet dat maar op de koop toe nemen de karpers storen zich daar niet aan schijnbaar.
Dit is mijn kans om de beruchte Koi karper te pakken voorzichtig doe ik er een zinkende vlok aan op zo,n 10 cm van mijn volgdrijvertje en wil ingooien……………maar dan gebeurde er iets wat ik zal omschrijven als $#@$#@#@$#%$%$%$^^%&^%&% er vertrekt een auto met een compleet gezin erin die wordt uitgezwaaid door een ander gezin dit gebeurd op een 15 meter afstand van mij, en dit persoon vond het nodig om zo hard en lang te toeteren tot hij de straat uit was. Een complete chaos is het gelijk op dat moment in het water, overal zie ik karpers weg schieten wat schrokken de karpers daarvan het water zo kalm als het was is nu compleet een golvende massa ik tel zo even snel zeker op 7 a 8 plekken waar karpers zaten, nou dit persoon wordt vriendelijk bedankt daar gaat je kans terwijl dat persoon ziet dat ik voorzichtig naar de waterkant toe sluipt toch zo flink zijn om te toeteren op een asociale manier dus voor mij doelbewust ik denk nu nog dat het weer zo,n groene zal zijn geweest die tegen de hengelsport is, ik kijk de auto nog na en vervloekt die persoon die dit op zijn geweten heeft .
Hoi vriend blijf jij maar even weg van de vlok.!
Nou dat was het dan ik blijf verbittert achter zo dichtbij is nu zo ver weg de Koi karper zie ik nergens meer, ik blijf nog wel zoeken gelukkig zie ik na een 15 minuten weer voorzichtig midden in een plompenveld een paar bladeren schudden daar ligt er eentje weer voorzichtig is het insecten aan het eten, als die naar de kant van het plompenveld komt is die de mijne denk ik zo.
Plotseling zie ik nog een andere karper wel wat verder weg dat wel maar ik kan er naar toe gooien deze karper heeft echter geen trek in de zinkende vlok dan maar verder zoeken, de man achter mij is eindelijk klaar met de auto schoonmaken nadat hij zijn matjes tegen een boom aan heeft uitgeklopt zou er nu eindelijk rust komen laten we het hopen.
Daar ligt het plompenveld waar de karper onder zat.!
De karper komt langzaam naar de rand van het plompenveld ik zie de bek vlakbij mijn vlok zou hij het doen Nee.! Hij negeert die vlok en zwemt een stukje verder rustig haal ik de vlok uit het water en leg hem weer in de buurt bij hem en weer negeert hij de vlok, nou dat maakte ik hier nog niet vaak mee meestal gelijk pakken en weg het spel begint weer van voren af aan ik leg hem nu eerst op een plompenblad en trek de vlok er langzaam af de vlok zinkt langzaam naar een 5 a 10 cm ik zie hem nog net daar is die dan weer en de karper pakt hem gelijk ik sla aan en raak de hengel kromt zich in een mooie curve zoals deze hengel behoort te doen de strijd begint ik moet hem kort houden als hij midden in de plompenveld kan komen verspeel ik hem gelukkig win ik het gevecht op de vierkante meter en na een paar minuten ligt hij in het net een mooie schubkarper van 50 cm lang is binnen een paar foto,s later zwemt hij rustig weg
Oude hengel en molen en de jonge karper.
Zo ik heb mijn doel bijna bereikt helaas dus geen Koi karper maar wel karper.
Een kleine 15 minuten later zie ik nog steeds niets en keer ik tevreden huiswaarts dit alles speelde zich binnen 1 uur af dus zo zie je maar een karper sessie hoeft ook niet lang te duren
Als ik in de namiddag weer gaat kijken in het slootje weer met de verplichte fiets oefeningen zie ik dat de gemeente het gras heeft gemaaid dus de rust is er niet gekomen voor de karpers in het slootje en je ziet ze nu ook nergens eten of draaien jammer maar ondanks alles is dit avontuur weer met karper afgesloten.
Groet Hennie.

Geen opmerkingen:

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.