Totaal aantal pageviews

donderdag 22 april 2010

Oude afspraak uitgevoerd Maandag 19 april 2010 met een paar Karper”specialisten”…..!!!

De foto voor het nageslacht van de beruchte drie 
Het is eindelijk zover een oude afspraak die na een zeer lange tijd eindelijk wordt ingevuld
karper vissen met Gerrit Vervloedt en Hans Koeslag in de wateren waar zij normaal in vissen.

Ik ben om 06.10 buiten met de hond aan het lopen het is zwaar bewolkt en er valt een spatje regen dat ziet er niet zo mooi uit, als dat ze hadden gezegd maar goed we gaan pas om 09.30 bij Gerrit eerst op de koffie, ik ga op tijd weg uit Amersfoort de file,s zijn ruim aanwezig Hans Koeslag is er al als ik aankomt ik ben onderweg even gestopt om niet te vroeg er te komen, Gerrit heet mij ook welkom en de koffie gaat er goed in. Toch Gerrit die koek smaakt lekker maar dat koekje van Hans.??? Jij weet wel wat ik bedoel laat de andere maar raden. :-))
Dan gaan we onderweg naar het eerste water, een zijstuk van de Linge
Dit is een zeer mooie omgeving en de natuur van een hoge waarde is ruimschoots aanwezig
.

We vissen alle drie met een penhengel Hans Koeslag met een moderne penhengel van de hengelbouwer Bart.Bakker wat werkelijk een juweeltje is die zijn kwaliteiten al bewezen heeft in de winterkarpers van Hans Koeslag en Gerrit een Bruce & Walker van Rini Groothuis een klassieker glasblank natuurlijk en een oude en goed werkende Sigma schakespeare molen er onder en ik gebruikt de Casting corner Typical Dutch natuurlijk een glasblank met een Abu 44 eronder het aas is maïs in vele smaken en vormen dor ons allen als aas.

Nadat we eerst even hebben rondgelopen en gekeken waar we gaan zitten / staan komen bij de beide heren de oude herinneringen boven water en die beide heren waarmee ik vandaag bent hebben al wat meegemaakt hier, ik staak de gesprekken van de heren door te zeggen we gaan beginnen we kunnen gaan vissen al soppend over de drassige ondergrond kom ik bij mij stek aan.


Het ziet er veel belovend uit en ik zie beweging bij het riet gauw wat voer erbij en het pennetje er tegenaan en wachten maar de tijd gaat veelte snel daar genietend van de omgeving zie ik ineens wat draaien gauw de pen daarbij maar leggen echter er gebeurd nog niets. Ik loop even naar de andere toe ook daar is het nog rustig
Gerrit zit voorin op een aanlegsteiger dus zit goed, Hans zit onder een grote boom en heeft het aardig koud de zon komt nu nog niet bij hem ik zeg tegen hem kom er maar bij en even later komt hij erbij.


Als we daar weer aan het vissen zijn zien we weer wat draaien nu weer de pen erbij gelegd en ik krijg beet de pen duikt weg dus slaan en mis, nou dat was niet zo best oké de pen staat ver weg dus er ligt wat lijn uit dan maar meer opletten we gaan verder er niet zo veel later weer draaiingen daar bij het riet en de plompe bladen de pen ligt snel daarbij en nu krijg ik weer een kans de pen loopt langzaam weg ik sla aan en Raak…..!!!! een brasem een mooie brasem ja mijne heren u hoort het goed een mooie brasem even tegenspartelend komt hij gauw in het net de heren lachen een beetje ja wat is er mis mee met een brasem.?

Ik heb vis nu jullie nog de tijd tikt door maar er gebeurd niet veel meer dus om 12.30 verkassen even nog langs een ander mooi water wat in 2011 aan de beurt is door een aantal karperkennissen zoals we nu afspreken mooi vooruitzicht dank je wel Gerrit.

De volgende put die in open verbinding met de Linge staat is aan de beurt we moeten wel als we willen op een kleine plek met ze drieën zitten maar we willen ook nog even bijpraten dus doen we dat. Ik zit in het midden Gerrit links van mij en Hans rechts als dat maar goed gaat.
Hier het verslag daarvan lees en huiverrrrrrrrrr……..!

Daar zitten we dan op een plek niet breder dan 10 meter met voor ons een oude en een nieuwe in aanwas zijnde rietkraag de plompenbladen springen gestaag omhoog nog even en het wordt zeer moeilijk vissen hier op deze plek met 2 manEchter nu zijn we met drie man.! het zonnetje schijnt goed op ons in en het is aangenaam er wordt serieus begonnen maar na een 45 minuten begint er iemand ( we noemen geen namen Hans Koeslag.!!) van ons de andere lastig te vallen door met zijn dobber naast die van hem te leggen en veel voer erbij gooien de beet vormen die de een had zijn spontaan daarna weg.
Dan wordt er een bekogeld en schiet de ander weer terug met een katapult vol met bijvoer met gevaar voor eigen leven is het bewijs daarvan vastgelegd.


U kunt wel nagaan er wordt niet meer serieus gevist op dat moment het is dan al weer 15.45 geworden als we inpakken en naar de auto terug lopen het is mooi geweest we gaan ieder naar huis toe einde van een mooie leuke dag met humor en visplezier.


Hans Koeslag de aanjager.!!

Heren bedankt voor de gezellige dag die ik met jullie had het verhaal is redelijk serieus gebleven zo lijkt het net of we ook echt aan het vissen waren of niet soms.

Dag Gerrit en Hans ik heb een dag met jullie beleeft waarin ik weinig heb geleerd van jullie maar wel veel heb gelachen en dat mag ook wel eens gebeuren

Om te laten zien dat er daadwerkelijk wel karper wordt gevangen op de plekken waar wij geweest zijn enkele foto,s van een kennis van Gerrit Vervloedt deze Peter ving een paar mooie vissen knap gedaan Peter en vele vissen zijn jou toegewenst door ons allen
Groetjes Hennie Hoefakker


3 opmerkingen:

Hans zei

Hoi Hennie,
Wederom een fraai zeer gedetaileerd verslag over de belevenissen van een karpervisser...Ik heb het verhaal met met een dichtgeknepen oog en met plezier gelezen en zoals we van jou gewend zijn mooie bijpassende foto"s
De volgende keer gaan we echt weer vangen!Wel vroeger uit bed komen.
Jou lukt dat wel...

Groet Hans

Anoniem zei

Hello! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading
through your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same topics?

Thanks for your time!

Here is my web page buy rap beats with hooks

Anoniem zei

I think the admin of this website is really working hard in support of
his web page, for the reason that here every data is quality based material.


my web-site - buy rap beats cheap

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.