Totaal aantal pageviews

donderdag 26 mei 2011

Karperen op het Valleikanaal zonder resultaat.

Karperen op het Valleikanaal zonder resultaat. L L L dan maar ergens anders proberen.
Daar gaan we dan, eindelijk een keer naar het valleikanaal samen met Hans Roestenburg een vismaat waar je mee op stap kan gaan. We hebben de stek uitgezocht nadat we een drietal mooie stekken konden bevissen hadden bekeken, maar deze de “oude bekende stek” die we al jaren hebben bevist sprong er weer bovenuit dus 2 dagen flink voeren met boilie,s en partical,s combinatie van hennep, tarwe en tijgernoten en dan gaan we weer eens ouderwets scoren althans daar gaan we van uit.













Maandag 23-5-2011  05.15 – 10.45 De wekker loopt om 03.45 bijna af echter ik was hem net even voor dus stilte, zodat de vrouw niet wakker wordt echter dat is weer vergeefse moeite die hoort alles. Zo nu even koffie en  eten dan de hond uitlaten en nog even naar de wc dan gaan we het is 04.50 ik vertrek en 10 minuten later sta ik aan de waterkant Hans is al bezig met uitpakken en we hebben er zin in eindelijk weer eens samen vissen dat is lang geleden. Om 05.15 is alles uitgepakt en zitten we tussen de beide hengel opstellingen en nu wachten snel wekt de pieper van mij ons uit een gesprek en dat levert bijna een winde op hij schiet los vlak voor de kant, mooi dan hoef die niet in het net. Echter daarna wordt het stil Hans vist met beide hengels met een visboilie ik doe het met een tijgernoot aan de rechter hengel en de linkerhengel een visboilie, de rechterhengel ligt strak langs de kant met een paar handjes particals erbij en de boiliehengel een meter of 3 a 4 uit de kant met en stuk of 10 boilie,s er om heen, zo nu wachten en kijken en bijpraten want we gaan met de stoelen naast elkaar zitten, om 06.15 schrik ik op want de rechterhengel komt tot leven een winde is de boosdoener die ook nog eens losschiet vlak voor de kant maar dat geef niet we zien leven dus de verwachtingen zijn groot daarna werd het stil aan alle vier de hengels we verversen om 08.15 maar de spullen en gaan door met het gesprek wat we hebben maar om 10.45 is het nog steeds niets dus pakken wij in dit is een tegenvaller voor ons we hadden er mee van verwacht geen nood even navoeren en naar huis morgen weer een nieuwe dag en nieuwe kansen. 

























Dinsdag 24-5-2011  05.15 – 09.45 We gaan weer verder om de zelfde tijd zijn we aan de waterkant het ziet er allemaal vredig uit dus wat zal het worden de spullen staan binnen een kleine 10 minuten en daar zitten we weer, nadat we het gisteren over Hans Koeslag en zijn vismaatje Bernard hadden gehad over hun Frankrijk sessie zeg ik tegen Hans Roestenburg nou die Koeslag is weer verder gegaan waar hij was gebleven met vissen in Nederland hij had weer een mooie vis aan de kant gekregen, al praten daarover met bewondering over zijn tactiek en felheid waarmee hij vist denken we wel wat doen wij dan verkeerd dan begint weer bij mij de linkerhengel een fluiter te geven snel sla ik aan en ja hoor een winde doet weer zijn best om los te komen en dat lukt hem hij is gelukkig los dus alles weer in orde brengen en verder gaan met ons gesprek want meer is er niet te doen op dit moment en dat blijft zo het blijft stil het kanaal geeft geen geheimen vrij aan ons dan stoppen we maar de zon is alweer warm genoeg en het is al druk genoeg langs de waterkant om 09.45 is het inpakken en uithuilen nee dit kanaal is niet zo makkelijk als dat men denkt vele uren zal men in het water moeten investeren voordat het zijn geheimen vrij geeft maar als die dat dan ook doet dan zijn het wel juweeltjes van vissen. Lichtelijk teleurgesteld gaan we weer  terug naar huis verzinnen hoe het dan wel zou moeten maar het kanaal blijft ons naar hem toe trekken dat is zeker dit kanaal heeft nog zoveel geheimen daar moeten een paar van openbaar worden gemaakt door ons.













Donderdag 26-05-2011 09.30 – 11.30 Ik ga dan maar naar de Isselt in een vierkante vijver een keertje proberen wie weet lukt het daar dan wel en wie weet zie ik de ijsvogel dan ook nog een keertje voorbij komen. Daar aangekomen is het verdacht rustig ik zit helemaal alleen dat klopt ook weer niet dus.???? Maar goed ik zie karper springen in een vuilhoek en de wind staat daarop wat wil je nog meer…Karper soms.?....... de linkerhengel gaat met een pop-up van tijgernoten in de vuilhoek en met de oude “vertrouwde” glas-pen-hengel van Casting corner Karper 3  doe ik rechts van mij een plukje lelieveld bezoeken dit gaat lukken denk ik nog en warempel de pen staat net goed en de pen duikt weg raak een mooie voorn komt boven water oké weliswaar nog geen karper maar ik zie weer eens wat, ik gooi wat maïs met knoflooksmaak weer bij die plek en daar staat de pen weer netjes dan hobbelt die een stukje weg en duikt onder raak dit is beter een mooie zeelt komt na een korte dril op een paar vierkante meter boven water en met zijn lengte van 51cm  ben ik zeer tevreden,


















daarna is het een poosje stil de bewolking neemt toe zo ook de wind die telkens draait dan weer in de hoek en dan weer ervan af er volgen nog 2 mooie grote voorns die het maïs pakken en een bezoekje van een persoon die staat bijna naast het water dus dat schiet niet op ik pak in en ga naar het eten toe, helaas geen karper maar toch….. wie weet komt die wel weer snel jammer van het kanaal dat die sessie niet lukte echter wij komen terug.    



















Vandaag dus geen karper en geen ijsvogel maar wel lekker even eruit geweest en gevist

Groet Hennie Hoefakker 

3 opmerkingen:

Hans.Koeslag zei

Een heerlijk verslag om te lezen van deze 2 oude rakkers!

Goed gezelschap is vaak meer waard dan vangen mannen.

toch wil ik jullie een Javaanse wijsheid niet onthouden...

Beter 1 uur op de goede plek vissen
dan 2 dagen op de verkeerde...

Ben eigenlijk nog benieuwd of je afstandbediening werkt?
Of is er nog geen gelegenheid geweest om het uit te proberen?

Groeten Hans die ook vaak blankt hoor!

Dale Neijzing zei

Hennie,
wat een leuk verslag! Ik heb eigenlijk meerdere malen vlak gelegen van het lachen,niet vanwege het blanken maar meer vanwege het verhaal op zich!. Maar dat lachen zal mij snel vergaan,denk ik zo. Dit soort kaliber vissers....

Groet,
Dale

Frank zei

Henny ,je hebt ieder geval 2 prachtige dagen gehad en er een mooi verhaal over geschreven.
ik had gister een dag van misslaan , geloof wel 3 keer .
zal ook nooit te weten komen wat het was .

gr Frank

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.