Totaal aantal pageviews

dinsdag 7 juni 2011

Het begint het paaifeest is gestart./ Party Time.

Het begint het paaifeest is gestart./ Party time.
2011-06-03 Als ik even naar de fotograaf loopt om een “gerepareerde” lens op te halen loop ik altijd te kijken naar het water bij ons in de buurt en vandaag is het dan zover de afpaai periode is gestart.
De Paai is begonnen.!
de schuwheid is volledig weg ik sta er 1 meter vandaan
Wat een genot om te zien dat de karpertjes die ik er enkele jaren geleden in een uitgebaggerde vijver had uitgezet om die zo te keer zien gaan en ze groeien ook nog aardig de meeste zijn dan wel tussen de 4 en de 8 pond maar er zwemmen ook enkele die snel doorgroeien dus snel even een aantal foto,s maken helaas heb ik de polarisatiefilter er nu niet opzitten echter ik probeer het dan toch maar even snel want over 2 uur moet ik werken dus haast is geboden.


Een kleine 20 minuten later ga ik naar de fotograaf de lens op halen die 6 weken geleden was opgestuurd, het kost ook wel wat er gaat weer een rib uit mijn lijf zo te voelen maar goed ik kan voor dat bedrag nog steeds geen nieuwe kopen, nu snel naar huis en hem uitproberen en weer kom ik langs de paaiende karpers toch weer enkele foto,s en naar huis met tegenzin.


Verder de kant in kan niet.!

Afstand 1 a 2 meter van de karpers
Zelf dit kleine stukje kroost moet het ontgelden

Een stukje verder ook daar is het feest.Thuis aan gekomen lens uitgeprobeerd en $%&%^&%&%&%*^**&^* (ik schrijf het hier maar niet op wat ik allemaal zei ) hij is nog steeds kapot weer snel terug naar de fotograaf nee nu geen tijd voor de karpers die man kijkt er ook na en geef me 1000% gelijk en stuurt hem gelijk weer terug die beste man kan er ook niets aan doen maar ook hij is bijzonder kwaad op de reparatieafdeling van Pentax en zei ik wil hem van hun terug hebben binnen 1 week zijn ze helemaal gek geworden daar in België. Dan ga ik nu dan maar eens naar mijn werk anders ben ik te laat en rijden er geen treinen richting Almere centrum en ergens anders naar toe die op mijn werkpakket staan vandaag, en laat helaas de karper achter in hun paaifeest.
De dag na het paaifeest. 2011-06-04
Zo we vergeten de karpers niet en “zo geschiedde het” dat ik de volgende dag toch maar even ga kijken of ze nog bezig zijn met de paai maar dat is niet zo, ze liggen uit te rusten van al dat gerommel.

Eerste blik op het water en gevonden.!

Bijkomen allemaal.


Beschutting zoekend.


De Koikarper komt in zicht.

Hebbes ik heb je op de plaat.

Verscholen langs de kant in het vuil.


Zo die redden het wel dit jaar
uitrustend liggen ze daar in de zon.
Daar zie ik tot mijn verrassing wel een Koikarper tussen zwemmen en een aantal spiegelkarpers komen weer tevoorschijn die we er vrij klein uit hadden gezet met een glimlach op mijn gezicht denk ik het gaat beter worden bij mij in de buurt over een paar jaar is het bestand weer in orde, met dank aan ….. (sorry het mag dan wel niet maar ik zeg het toch)…mij en enkele mede vissers die met mij uit de bosvijver waar de karper een hel van een leven hebben en niet groeien ( te veel karper en een zandbodem en voordurend honden in het water ) want met enkele gelegenheid vissers hebben we daar vandaan een  kleine 120 karpertjes van de honger dood gered en in gezond water uitgezet waar ze kunnen groeien hoeveel er daarvan nog leven weet ik natuurlijk niet maar de aalscholvers zullen er ook wel wat uit gevangen hebben.
Ook al is het nog niet zo groot toch is het wel genieten als dit schouwspel zich voor je voeten afspeeld.
Groet Hennie Hoefakker


3 opmerkingen:

Dale Neijzing zei

Mooie foto's Henny!

Ik heb er erg van genoten....

Die Koi ziet er van bovenaf echt bruut uit! Een spookachtig gezicht van bovenaf gezien..

Groet,
Dale

Hans zei

Hoi Hennie

Dit verhaal zou ik niet naar de gemeente sturen..dan kunnen we weer opnieuw beginnen:-)
Toch opmerkelijk veel karpers in schubbenkleed,
Wij hebben toen wel een 80 spiegeltjes uitgezet..waar zijn die gebleven?
Zoals gewend van jou weer schitterende foto"s,en een sterk verhaal.
Wel jammer dat het niet wil vlotten met die lens!
Wel rustig blijven"..komt goed.

Grrr Hans

Anoniem zei

hoi hans ik vind je passie voor vissen top ik vind alleen het zelf uitzetten van vis niet verstandig van jullie je zou zo een heel bestand uit kunnen roeien mvg

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.