Totaal aantal pageviews

dinsdag 9 oktober 2007

Vissen met de vliegenhengel op karper.?







16-4-2007. Vissen met de vliegenhengel op karper .
Een verslag van een visdag van Hans Koeslag en Henny Hoefakker.
Kom laten we een keertje iets raars doen zeg ik tegen Hans Koeslag, we gaan met de vliegenhengel vissen op karper met een normale dobber en alles er op en eraan.

Voor de echte vliegvisser is dit toch wel vloeken en een aanslag op de naam vliegvissen!
Oké Henny dat doen we, prik maar een datum en regel het maar, nou dan ben je mooi klaar mee ik dus 2 vliegenhengels in orde gemaakt een grafiet vliegenhengel van een onbekend merk en een splitcane vliegenhengel die ik nog had van een onbekend merk daar 2 vliegenreels onder en de vliegenlijn erop en monteren maar de dobbers waren Paauwe pennen
Gelijk maar 2 vlokhengels voor lekker licht te vissen op karper een Hardy en een Erik Bansberg vlok hengeltje met beide een Abu 33 eronder nou ik was klaar.
Dus Hans gebeld afgelopen Zondag 15-4-2007 Hoi Hans wat dacht je er over om morgenochtend om 05.30 bij mij te zijn, na wat klagen over warm te hoge temperaturen keek hij even op internet naar het weer voor de volgende week en Dinsdag was het alweer 10 graden koeler oké dan maar maandagochtend, en Hans neem ook nog even je penhengel mee je weet nooit of alles lukt.
Zo ik moest nog tot 22.00 werken en was pas om 22.45 thuis gauw de spullen klaar zetten en dan naar bed en de wekker op 04.30 zetten en dan slapen, maar wat was het alweer heet in de slaapkamer dus slapen nauwelijks en om 04.30 ging de wekker gelijk er maar uit de hond uitlaten, daar loop ik dan om 04.45 buiten het is nog donker de temperatuur is nu al 14 graden Celcius, Hans zal wel bijna onderweg zijn naar mij dus gauw eten en de koffie klaar zetten.
Om 05.25 staat Hans voor de deur mooi op tijd zoals afgesproken even een bakje koffie en wat bijgepraat en daar gaan we.
Als eerste naar de vijver die in het bos verscholen ligt, het is daar streng verboden te vissen maar deze vijver zit wel gevuld met kleine karpers en daar gaan we met de vliegenhengels proberen op te vissen, er klink slechts geluid van de vele vogels en de specht is al druk bezig met hoofdpijn te krijgen het is windstil en wij zitten daarin lekker rustig in de ochtendschemer de ochtend begint langzaam zijn kleur te krijgen, en wij, wij proberen zo goed als het lukt de dobbers via een zijwaartse worp op de plek te krijgen, en zowaar het lukt me, na een tijdje hen ik beet en de dobber is gelijk weg ik sla aan en raak een mooie dril volgt wel apart om zo een karper uit te drillen de oude splitcane hengel buigt als in zijn oude tijd als ik de lijn per ongeluk los laat giert de reel de lijn af oeps foutje van mij nadat ik dat herstel blijft de mooie buiging met een mooie schubkarper mijn deel en dat gebeurd dan 3 keer met een mooie schubkarper en er volgt ook nog een klein spiegelkarpertje.
Hoe ging het Hans af, nou iets minder en na een paar keer mis te hebben geslagen ging hij verder met de Hardy vlokhengel wat hem beter afging en een aantal karpers kwamen aan de kant ook bij Hans. Nadat ik de haak kwijt raakte aan de bomen ben ik ook op de Bansberg vlokhengel overgegaan wat nog een karpertje opleverde er brak nu een gevaarlijke tijd aan het was al een poos licht en dan kan de Boswachter langskomen dus verdwijnen wij, we hebben geen zin in een bekeuring van onze vriend!.
Zo dat was het eerste deel van ons dagje karpervissen.
Nu gaan we naar de Isselt in Amersfoort het vierkante putje, het is al aardig warm aan het worden, in het bos was het lekker koel Hans had het zelfs koud.????
Daar aangekomen was het lekker rustig er zat slechts 1 man te vissen wel liepen er mensen langs te kant te kijken en ja hoor de karper was aan het afpaaien, we gaan genieten maar of we gaan vangen we zullen wel zien Hans ziet het wel zitten en ga gelijk een paar plekjes maken om die af te vissen ik ga bij de korte kant bij de duiker zitten en na 5 minuten staat het pennetje en het wachten op de aanbeet blijft lang uit, ondertussen probeer ik wat foto,s van afpaaiende karpers te maken maar dat is niet zo eenvoudig, de watertemperatuur is al 18 graden Celsius dus dat is wel goed en de zon pijnigt mijn lichaam Hans zit lekker onder de boom te vissen en heeft al een keertje misgeslagen op een karper, het is ondertussen 11.30 geworden ik heb op een paar tikjes na weinig gezien de paaiende karpers blijven in groepjes van 3 tot 5 de plantenmassa teisteren ik zie vele voor mij onbekende karpers waarvan een aantal grote exemplaren, plots zie ik Hans met een kromme hengel staan gauw een paar foto,s maken en daar duikt die karper het vuil in de karper zwemt zich vast en ontdoet zich van de haak Hans staat erbij en keek erna jammer deze was niet te houden, nou zit Hans wel midden in het hol van de leeuw te vissen gewoon middenin het vuil is een klein gaatje en daar ligt Hans zijn dobber de paaiende karper pakken schijnbaar toch nog het aas.
Dus ga ik ook maar aan die zijde zitten tussen het vuil. Het feest gaat gewoon door en Hans slaat er weer eentje aan en pats na een paar seconde los weg haak, dit gebeurd een aantal keren bij Hans en ik maakt het ook nog een keertje mee dat ik mis sla op een karper.
Om 14.00 zeg ik tegen Hans laten we stoppen ik kook zowat zo heet is het Hans wil nog even tot half drie vissen en dan stoppen wij.
Daarna thuis nog wat nagepraat en gegeten waarna Hans naar huis ging en ik nog even wilde vissen op die plekken.
Nou dat kon ik wel vergeten, op de plek waar wij overdag hadden gezeten stonden nu een aantal mensen en wel een 15 tal karperhengels deze “karpervissers”keken mij aan en ik wist genoeg.
Thuis was er koffie.

Groetjes Hans en Hennie.


9 opmerkingen:

Anoniem zei

Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for?
you make blogging look easy. The overall look of your site is fantastic, as well as the content!


Stop by my weblog: view next
my website > click

Anoniem zei

Today, while I was at work, my cousin stole my iPad
and tested to see if it can survive a 25 foot drop, just so she can
be a youtube sensation. My iPad is now destroyed and she has 83 views.

I know this is totally off topic but I had to share it with
someone!

Feel free to surf to my web blog ... view next

Anoniem zei

I know this web site gives quality based articles and extra
data, is there any other web page which offers these kinds of information in quality?


Feel free to visit my web-site :: know more about

Anoniem zei

Great weblog right here! Also your website so much
up very fast! What web host are you the usage of?

Can I am getting your affiliate hyperlink in your host?
I desire my web site loaded up as quickly as yours lol

Also visit my blog know more

Anoniem zei

I don't even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don't know who
you are but definitely you are going to a famous
blogger if you are not already ;) Cheers!

Here is my blog post; click next
My webpage > view more

Anoniem zei

I know this site provides quality dependent posts and additional material, is there any other website which provides such stuff in quality?


my weblog - more about

Anoniem zei

We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your web site provided us with valuable information to work on. You have done an impressive job and our entire community will be grateful to you.

My web-site; know more

yanmaneee zei

timberlands
nike air max 2017
curry 6 shoes
moncler jackets
michael kors outlet online
balenciaga triple s
nike shoes
golden goose outlet
nike air vapormax
golden goose sneakers

jasonbob zei

balenciaga sneakers
supreme clothing
nike lebron 15
moncler
golden goose outlet
balenciaga
yeezy shoes
yeezy shoes
supreme hoodie
supreme outlet

Over mij

Mijn foto
Als 15 jarige (1969) raakte ik al besmet met het virus Karper.! Dat is nooit meer over gegaan, en ook al zijn er soms tijden bij dat ik minder op de karper vis, door dat ik ook nog eens moet werken, karper is de vis die mij het meeste kan inspireren. Daarna komt de Snoek en de Baars al zal een mooie Zeelt en een mooie Ruisvoorn mijn hart ook sneller doen kloppen. Echter het Karpervirus is er nog steeds en zal na 43 jaar nu ook wel voor altijd blijven.